Shadow

Boeing examinează raportul din Etiopia și va lua „toate măsurile necesare”

Boeing a anunțat săptămâna trecută că va analiza „cu atenție” raportul preliminar al autorităților etiopiene privind accidentul fatal al unuia din avioanele sale 737 MAX 8 de pe 10 martie, ceea ce indică un eșec tehnic și va lua „toate măsurile suplimentare necesare” pentru a garanta siguranța flotei dumneavoastră. 

Directorul executiv al companiei Boeing, Kevin McAllister, a declarat că studiază cu atenție raportul companiei Ethiopian Airlines și al guvernului etiopian, potrivit căruia echipajul a urmat procedurile de securitate, dar nu a putut dezactiva software-ul de control automat, care a făcut ca aeronava să coboare.

Într-un comunicat McAllister și-a reiterat condoleanțele față de familiile victimelor accidentului, în care au murit 157 de persoane, și a mulțumit activității Biroului de Investigare a Accidentelor (AIB) din Etiopia, deoarece „înțelegerea circumstanțelor care au provocat accidentul este esențial pentru asigurarea siguranței aviației”.

CEO-ul Boeing într-un zbor de probă miercurea trecută.
CEO-ul Boeing într-un zbor de probă miercurea trecută.

„Vom analiza cu atenție raportul preliminar al AIB și vom lua toate măsurile suplimentare necesare pentru a spori siguranța avioanelor noastre”, a declarat directorul Boeing, ai cărui experți continuă să colaboreze în această anchetă și iau „lecții” din accidentul precedent din Indonezia în luna octombrie a anului trecut.

Boeing a menționat că raportul preliminar al zborului Ethiopian Airlines 302 conține informații de la loggerul de date, care indică faptul că dispozitivul a primit un semnal eronat de la unghiul de senzor de atac care a activat sistemul de comandă (MCAS) în timpul zborului, „la fel ca în cazul zborului 610 al companiei Lion Air (în Indonezia).

„Pentru a se asigura că sistemul MCAS nu este activat din nou din greșeală și intenționează să efectueze o actualizare de software pentru MCAS, precum și un program extins de instruire pentru piloți și educație suplimentară pentru modelul 737 MAX„, a spus compania.

CEO-ul Boeing, Dennis Muilenburg, a efectuat miercuri un zbor de probă a unui avion 737 MAX 7, care includea actualizarea software-ului MCAS planificat, spunând că sistemul „a lucrat în siguranță”, într-un mesaj pe contul său de Twitter, unde a postat câteva fotografii ale demonstrației.

Firma aeronautică a anunțat cu câteva zile în urmă ca actualizarea software-ului adaugă mai multe niveluri de protecție care vor impiedica ca date eronate să declanseze sistemul MCAS, și ca echipajele „vor avea întotdeauna opțiunea de a anula sistemul MCAS și să controleze manual avionul”. EFE

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.