Shadow

Au restricțiile impuse de New York asupra Airbnb efectele scontate?

În septembrie, așa cum am informat pe evisionturism, a intrat în vigoare legea din New York care limitează închirierea de locuințe Airbnb. Două mai târziu, această platformă de cazare turistică indica faptul că prețurile hotelurilor din Big Apple au crescut și mai mult, precum și faptul că a determinat ofertele de cazare să migreze către site-uri mai puțin sigure, precum Facebook Marketplace și Craiglist, sau că clienții să se mute în New Jersey.

Restricțiile impuse de New York pentru Airbnb nu au avut efectele prevăzute
Unul dintre obiectivele Primăriei New York-ului în schimbarea acestei legi a fost să încurajeze mai mult oferta de locuințe pentru new-yorkezi și să scadă prețul chiriilor. Sursă: Adobe Stock.

Un purtător de cuvânt al Airbnb a confirmat pentru Sarah Yáñez-Richards de la EFE că „vizitatorii orașului New York au acum mai puține opțiuni de cazare în mai puține cartiere, hotelurile și-au mărit tarifele pe noapte și, fără să fie surprinzător, activitatea a devenit subterană, cu o mulțime de oferte înregistrate care apar pe site-uri terțe nereglementate”.

Pentru directorul de politici globale al Airbnb, Theo Yedinsky, „orașul trimite mesajul clar milioanelor de potențiali vizitatori care vor avea acum mai puține opțiuni de cazare atunci când vor vizita New York-ul: nu sunt bineveniți”.

Dar unele gazde și potențiali clienți, după cum susține platforma, ocolesc noul regulament, comunicând direct între ei sau accesând fără control alte site-uri care nu îl respectă.

Indicele de prețuri Trivago pentru hotelurile din New York indică în septembrie o creștere lunară de 42% și o creștere anuală de 6,61%, potrivit datelor furnizate de Airbnb.

În New Jersey City, de cealaltă parte a râului Hudson, cererea de închirieri Airbnb pe termen scurt a crescut în septembrie cu 83% față de anul trecut, potrivit AirDNA, în timp ce în unul dintre cele mai populare cartiere, Hobooken, creșterea în aceeași perioadă a fost de 33%.

Cele mai recente știri despre Airbnb, în:

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.