Shadow

Aeroporturile britanice, fără restriciții privind lichidele în bagajul de mână

Principalele aeroporturi britanice se pregătesc să înlocuiască tehnologia de screening 2D cu scanere de securitate CT avansate în controalele de securitate până în vara anului 2024, ceea ce înseamnă că pasagerii, în doi ani, nu vor mai fi supuși restricțiilor privind lichidele, aerosoli și gel (LAG) în bagajul de mână peste 100 ml. Inițiativa ar putea fi urmată de Uniunea Europeană, întrucât unele dintre terminalele sale au deja această tehnologie

Potrivit unui raport din ziarul britanic The Times, principalelor aeroporturi din Regatul Unit li s-a dat un termen de la jumătatea anului 2024, pentru a instala noile scanere, care sunt mult mai avansate decât dispozitivele folosite astăzi.

Noile scanere generează o imagine 3D de înaltă rezoluție a interiorului pungilor, permițând operatorilor să le inspecteze din toate unghiurile. De asemenea, este de așteptat să nu mai fie necesară scoaterea laptopurilor din bagajul de mână.

Potrivit managerilor britanici de aeroport, persoanele care nu scot articolele restricționate și laptoruile din valize sau călătoresc cu lichide și creme în recipiente mai mari decît cele permise sunt principala cauză a întârzierilor și a cozilor la controalele de securitate din aeroport.

Scanerul cu această tehnologie recentă în Aeroportul Amsterdam-Schiphol.

Limitarea lichidelor, aerosolilor și gelulilor din bagajul de mână la recipiente de 100 de mililitri, într-o pungă transparentă de un litru, a fost introdusă în noiembrie 2006, după ce în vara acelui an, pe 10 august, un plan terorist pentru a arunca in aer 10 avioane in timpul zborului dintre Londra și Statele Unite ale Americii prin folosirea explozivilor lichizi a fost demontat în Regatul Unit. Trebuia să fie o regulă „provizorie” care s-a extins în timp, cu prelungiri sucesive, ajungând acum la 16 ani, devenind o cauză de disconfort pentru pasageri și cozi lungi la punctele de control din aeroport, din cauza faptului că mulți călători o uită sau nu o respectă pe deplin.

Potrivit ziarului, miniștrii au efectuat o analiză și este de așteptat un anunț înainte de Crăciun.

Noul echipament 3D de control al bagajelor este testat pe aeroporturile Heathrow și Gatwick. Aeroporturile majore din Regatul Unit au primit de la Departamentul pentru Transport (DfT) că vechea tehnologie de screening trebuie înlocuită complet până în vara anului 2024.

John Holland-Kaye, CEO Heathrow, a declarat: „Tocmai a început extinderea zonei de securitate din Terminalul 3, care va avea mai multe scanere CT și va avea un termen limită de la jumătatea anului 2024 de la Departamentul Transporturilor (cu acronimul DfT) din Regatul Unit. Până atunci, lichidele vor rămâne în bagajele pasagerilor, normalizându-le prezența.

Politica este concepută pentru a reduce cozile în aeroporturi și pentru a permite o experiență de călătorie mai simplă. 

La începutul acestui an, Heathrow a dat vina pe lichidele din bagajul de mână pentru cozile suplimentare la securitate, în timp ce Gatwick a dezvăluit că scanerele de securitate resping zilnic 10.000 de bagaje de mână.

Odată complet operaționale, aparatele vor însemna că pasagerii nu trebuie să pună lichide într-o pungă de plastic separată și mai puțin de 100 ml să pună dispozitive electronice pe o tavă separată, îmbunătățind timpul de verificare și experiența pasagerilor.

În Uniunea Europeană, aeroporturile Amsterdam Schiphol și Shanon din Irlanda au implementat scanere CT pentru a îmbunătăți călătoria pasagerilor. Și pe cele două mari aeroporturi din Germania, aceleași scanere de ultimă generație vor fi implementate ca parte a unui proiect care va permite pasagerilor să treacă prin verficări mai rapide și mai convenabile ale bagajelor de mână începând de anul viitor. 

München a anunțat un program de extindere a volumului de 45 de milioane de euro pentru 60 de noi scanere de bagaje, iar aeroportul Frankfurt, Fraport, dorește, de asemenea, să instaleze șapte dispozitive de la începutul anului.

Obiectivul este să ușureze viața oaspeților, întrucât pe viitor nu vor mai fi nevoiți să despacheteze dispozitivele electronice și recipientele cu lichide să scadă. Deși în cazul aeroporturilor europene vor trebui să aștepte ridicarea reglementărilor de către Comisia Europeană.

Mai multe despre tehnologia de detectare

Heathrow cumpără scanere care nu necesită separarea laptopurilor și lichidelor

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.