Shadow

Aeroporturi: foaie de parcurs pentru recuperarea lor post-coronavirus

Airports Council International (ACI) World a prezentat o foaie de parcurs pentru recuperarea sectorului aeroportuar și a ecosistemului aviației, în general, din impactul devastator al pandemiei globale de COVID-19, care va lăsa anul acesta, la nivel mondial, o scădere a numărului de pasageri de -5,6 miliarde, împreună cu o reducere fără precedent de 104,5 miliarde de dolari a veniturilor

ACI reamintește că aviația este unul dintre cele mai strategice sectoare ale economiilor naționale și mondiale, deoarece este esențială pentru comerț, afaceri, turism și creștere economică, „Redresarea aviației va conduce la redresarea economică globală și Policy Brief: drumul către recuperarea industriei aeroportuare prezintă politici și propuneri de asistență pe care guvernele le pot adopta pentru a accelera relansarea industriei globale și pentru a asigura o redresare completă.

Policy Brief îndeamnă guvernele să ușureze restricțiile de călătorie, de îndată ce autoritățile sanitare naționale și internaționale recomandă acest lucru, și să efectueze o analiză adecvată a raportului costuri-beneficii adecvate pentru a decide dacă vor continua să impoziteze pasagerii sau dacă ar fi putut genera un venit național mai mare din activitatea economică suplimentară derivată din aviație.

De asemenea, solicită guvernelor să sprijine viabilitatea industriei prin sprijin financiar direct care să beneficieze întregul ecosistem al aviaiție (aeroporturi, companii aeriene și partenerii de afaceri) pentru a proteja operațiunile si locurile de muncă esențiale. 

„Întrucât sectorul aeroportuar, ca parte integrantă a ecosistemului aviației globale, a fost printre industriile cele mai afectate de pandemia globală de COVID-19 și se confruntă cu o criză de lichiditate și cu o incertitudine existențială, este necesar sprijin financiar urgent pentru a sprijini repornirea industriei și protejarea operațiunilor esențiale”, a declarat CEO-ul global al ACI, Luis Felipe de Oliviera.

Pe de altă parte, conform Regulamentului Sanitar Internațional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ACI consideră că costurile legate de măsurile de sănătate publică care vizează atenuarea răspândirii bolilor transmisibile ar trebui suportate de guvernele naționale.

El a adăugat că o industrie a aviației eficienta este un factor cheie al dezvoltării economice și sociale și al redresării transportului aerian, prin urmare, este indispensabilă pentru redresarea economiei mondiale. Aeroporturile generează 60% din ocuparea forței de muncă directe în sectorul aviației.

Vremurile fără precedent necesită măsuri fără precedent, și este necesară urgent o acțiune guvernamentală în timp util și adecvată pentru a facilita redresarea întregii industrii cu asistență și sprijin politic și coordonat.

Unele măsuri prezentate

  • Pentru a asigura lichiditatea în ecosistemul aviației, guvernele sunt sfătuite să acorde împrumuturi pe termen scurt sau injecții unice de numerar pentru a reduce la minim neplățile datoriei și pierderile de credit.
  • Chiriile pentru aeroporturi și taxele de concesionare aplicabile operatorilor de aeroporturi ar trebui să fie scutite sub forma unei singure măsuri pentru o perioadă de timp definită, fără a fi necesar ca aeroporturile să returneze sumele scutite ulterior.
  • Autoritățile de reglementare ar trebui să caute o relaxare temporară a limitelor și concesiunilor pentru anumite produse fără taxe vamale, pentru a stimula vânzările și, prin urmare, pentru a ajuta aeroporturile să genereze venituri din concesionările lor.
  • Guvernele sunt îndemnate să își reconsidere modelele de reglementare economică și să meargă spre promovarea strategiilor de stabilire a prețurilor și a acordurilor comerciale care să satisfacă mai bine nevoile publicului călător.
  • ACI World a cerut, de asemenea, guvernelor să urmeze un protocol puternic și consecvent de testare, care ar trebui implementat numai atunci când este necesar și ca alternativă la cerințele generale pentru carantină.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.