Shadow

Aeroportul Heathrow din Londra introduce taxa COVID-19

Aeroportul Heathrow din Londra a introdus o taxă COVID-19 ca „taxă de reglementare excepțională din Regatul Unit” de aproximativ 10 euro, care se va aplica tuturor pasagerilor de pe zborurile de la toate companiile aeriene, indiferent de cabină în care călătoresc și de distanță de călătorie. Cea mai importantă infrastructură din Londra și din țară se așteaptă să genereze venituri de aproximativ 135 de milioane de euro pe anBritish Airways, în calitate de companie aeriană de referință a facilității, a depus deja o plângere cu privire la noua taxă. 

Această nouă taxă se adaugă la toate celelalte taxe care sunt incorporate în biletele pentru zborurile operate de la Heathrow (dintre care unele sunt specifice aeroportului și altele se aplică tuturor aeroporturilor din Regatul Unit), inclusiv drepturile pasagerilor de transport aerian, taxele la servicii pentru pasageri, etc.

Impozitele aplicate în Heathrow reprezintă în prezent aproape jumătate din costul unui bilet de 100 de euro. Taxa ar putea fi ajustată în viitor, iar obiectivul este eliminarea acesteia înainte de 31 decembrie 2021, spre deosebire de restul taxelor percepute de aeroport.

Potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului, impozitul este o „taxă” și insistă că nu a fost introdusă pentru a genera profituri pentru aeroport.

„Heathrow oferă servicii de aeroport cheie, cum ar fi sistemul de bagaje, parcarea pentru însoțitori, ghișeele de check-in ale companiilor aeriene și serviciile publice pe care le pot folosi partenerii noștri. Taxa pentru utilizarea acestor servicii este calculată exclusiv pentru a acoperi costul furnizării acestora. Heathrow nu obține absolut niciun beneficiu din aceste servicii”, a asigurat el.

El a adăugat că, pentru a se asigura că aceste servicii continuă să fie furnizate, Autoritatea Aviație Civile (CAA), monitorizează îndeaproape rata, pe lângă faptul că este examinată și convenită anual cu utilizatorii aeroportului, așa cum a fost cazul tarifului din acest an. Costul pe pasager pentru acoperirea acestor servicii fluctuează în mod natural în funcție de numărul de pasageri care utilizează aeroportul.

Heathrow a raportat că traficul de pasageri în iulie, de exemplu, a scăzut cu 88% și a raportat o pierdere de 471 de milioane de lire sterline (538,37 milioane de euro). Acesta a adăugat că mai mult de jumătate din cei 860.000 de pasageri din acea lună au călătorit către destinații europene fără carantină. Cu toate acestea, a spus el „marea majoritate” a rețelei sale de rute rămâne întemeiată din cauza regulilor de carantină din Regatul Unit.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.