Shadow

Aeroflot va cumpăra 323 de avioane pentru a-și reînnoi flota, toate rusești

Compania aeriană rusă Aeroflot a anunțat achiziționarea a 323 de avioane de fabricație rusă pentru a-și reînnoi flota din cauza imposibilității de a achiziționa avioane și piese de schimb de la Airbus sau Boeing din cauza sancțiunilor impuse de Occident. 

„Este un număr considerabil care ne cere să obținem resurse suplimentare”, a declarat Serghei Alexandrovski, noul director general al companiei de stat,într-o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin.

Compania de stat va cumpăra 210 Irkut MC-21, deși cu motoare rusești, care nu vor fi asamblate decât în 2024 sau 2025; 73 Sukhoi Superjet și 40 TU-214, a precizat el.

Aeroflot, care nu a putut zbura în țările occidentale de la începutul războiului din Ucraina, are acum 183 de avioane, toate Boeing si Airbus, cu excepția a cinci Superjet.

Avioane Aeroflot în aeroportul din Moscova. Fotografie: Adobe Stock.

Angajarea piloților

Serghei Alexandrovski a mai explicat că această companie aeriană a „sincronizat” pe deplin renovarea parcului cu programul de stat de dezvoltare a sectorului de transport din Rusia pentru 2030, pentru care va mai angaja încă 3.500 de piloți.

„Cu alte cuvinte, acesta este un impuls important pentru dezvoltarea companiei nu doar pe termen mediu, ci și pe termen lung”, a subliniat el.

Vladimir Putin a recunoscut că sunt „multe probleme” în industrie, dar că guvernul încearcă să ajute toate companiile aeriene, în special liderul de sector.

Președintele rus a reamintit că Guvernul a alocat 50 de miliarde de ruble (830 de milioane de dolari), asistență pe care Alexandrovsk o consideră „suficientă”.

De fapt, directorul companiei aeriene a subliniat că, datorită măsurilor de ajutor de stat, prețurile biletelor au fost reduse cu 10% până în acest an față de 2021.

În prima jumătate a acestui an, Aerflot a transportat 7,9 milioane de pasageri, cu 5% mai puțin față de prima jumătate a anului 2021, o scădere care în cazul zborurilor internaționale a fost de 11,4%, până la 1,7 milioane de călători.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.