Shadow

73% dintre britanici va călători în 2021, 22% chiar și cu carantină

Consumatorul britanic și-a reînnoit încrederea în agenții de turism din cauza pandemiei Covid-19. Potrivit unui sondaj realizat de The Co-operative Travel, unul dintre consorțiile de agenți independenți din Regatul Unit, grupate în cooperative, 79% dintre respondenți își vor rezerva călătoriile în străinătate printr-un agent de turism din cauza dificultăților generate din pandemie. Britanicii nu și-au pierdut dorința de a pleca în străinătate și 73% spun că vor călători în străinătate în 2021

Sondajul, care este răspândit de TTG, a fost realizat pe un eșantion de mai mult de o mie de persoane, clienți și non-clienți ai agenților independenți ai cooperativei. 79% asigură că, din cauza impactului pandemiei, își vor rezerva călătoriile în străinătate prin intermediul unui agent de turism, în timp ce restul spun că vor continua să rezerve în direct online.

Întrebările au fost adresate în perioada 4-11 septembrie, iar datele arată că 85% dintre respondenți nu au plecat în vacanță în 2020. Întrebați despre planurile lor de călătorie pentru 2021, 73% au spus că vor în vacanță în străinătate, 22% chiar dacă ar exista carantine de respectat, în timp ce 51% vor pleca în străinătate numai dacă la întoarcere nu trebuie să rămână închiși în casă.

Potrivit Sheena Whittle, șefa The Personal Travel Agents la The Co-operative Travel, „Experiența și protecția financiară a rezervării cu un agent de turism nu au fost niciodată mai importante pentru călători decât în acest moment”. 

Acest grup de agenți independenți are mai mult de 160 de membri.

The Co-operative Travel, unul dintre consorțiile de agenți independenți al Regatului Unit.

Potrivit lui Whittle, sondajul arată, de asemenea, că mulți britanici „sunt dornici să plece în vacanță”, dar „sunt îngrijorați și confundați de regulile de carantină și de schimbarea avertismentelor de călătorie ale Foreign Office”. Ca urmare, spune el „caută agenți în care pot avea încredere pentru a-i ajuta să decidă unde și cum să meargă în vacanță”.

Sondajul a confirmat, de asemenea, marele salt făcut în această vară mulțumită staycations, 47% dintre respondenți spunând că anul viitor ar fi dispuși să-și petreacă una dintre perioadele de vacanță în țara lor, comparativ cu 10% în aprilie, care era dispus să facă la fel. 56% au spus că pentru anul viitor vor planifica ambele tipuri de vacanțe: unele în străinătate și altele acasă.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.