Shadow

7 efecte ale legislației europene privind AI asupra turismului

Parlamentul European a adoptat Legea privind inteligența artificială, care vizează protejarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor. Regulamentul stabilește o serie de obligații pentru inteligența artificială, în funcție de riscurile potențiale și de nivelul de impact al acesteia. Întrebare este: cum efectuează această nouă legislație sectorul turismului și toate activitățile de călătorie? Josep Bellés, CEO al Beroni, o companie specializată în servicii tehnologice pentru agențiile de turism. 

Acest expert a prezentat o serie de puncte care descriu modul în care noul regulament ar putea afecta performanța activităților turistice. Dar mai întâi, o evaluare generală din partea sa: „Legea privind inteligența artificială este un pas curajos, care plasează Europa în prima linie juridică în această tehnologie emergentă”, potrivit acestuia.

Așa te va afecta noua Lege de Inteligență Artificială dacă călătorești
Noua lege privind AI va avea un impact asupra turismului. Sursă: Pexels

7 efecte ale noii legi a inteligenței artificiale asupra turismului

  1. Bellés justifică această apreciere prin faptul că el consideră că, în bătălia deschisă dintre SUA și China pentru controlul inteligenței artificiale, „Europa preia conducerea și reglementează, cel puțin pe teritoriul său, numeroasele pericole de utilizare abuzivă pe care le poate avea inteligență artificială, extensibile, desigur, la domeniul turismului și al călătoriilor”, a remarcat specialistul în noile tehnologii.
  2. Deși Europa nu este o putere în domeniul tehnologiei AI, a fost o putere de vârf în crearea unui cadru legal în care AI poate fi dezvoltată și, în acest sens, directorul general al Beroni subliniază că acesta este un pas curajos al Parlamentului European în a indica ce se poate face și ce este interzis.
  3. Acest cadru legislativ vizează să pună bazele utilizării inteligenței artificiale, protejând în același timp drepturile fundamentale, democrația și statul de drept și, în același timp, încurajând inovarea. În acest sens, Europa se află în fruntea sectorului în ceea ce privește reglementarea AI, iar acest lucru ar putea fi un avantaj pentru industria turismului și a călătoriilor.
  4. Principala problemă este că această lege se aplică doar pe teritoriul european și nu este valabilă pentru restul lumii, ceea ce înseamnă că China va continua să folosească inteligența artificială pentru un mai mare control al statului, iar SUA va continua cu „laissez faire, lassez passer” al marilor sale companii de tehnologie. În concluzie, ciocnirea modurilor de a privi AI va continua.
  5. Într-o lume globalizată, cel care deține puterea tehnologică a progreselor în materie de inteligența artificială va domina lumea în următorii 20 de ani. Statele Unite și China știu acest lucru și în prezent alocă sume uriașe de bani pentru supremația AI, lăsând restul lumii în detrimentul învingătorului, inclusiv în ceea ce privește călătoriile și turismul.
  6. Acum mai mult ca niciodată, războiul este tehnologic, iar Europa nu este așteptată în această luptă. Tot ce rămâne ca Europa să pună bazele unei legislații care sa reglementeze (cel puțin pe teritoriul său) numeroasele pericole ale utilizării abuzive a inteligenței artificiale, care se extinde, desigur, la domeniul turismului.
  7. Un alt aspect cheie subliniat de Josep Bellés, de data aceasta în legătură cu consumatorii de servicii turistice, este dreptul consumatorilor de a prezenta și de a primi explicații, așa cum este prevăzut în regulament.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.