Shadow

4 exemple de mari călătorii clasice care pot reveni

Călătoriile mari sunt cele care durează mai mult de 15 zile și implică vizitarea mai multor destinații, de obicei pe continente sau în regiuni geografice diferite. Acestea sunt adesea de natură culturală, naturală sau aventuroasă și necesită o planificare și o logistică mai complexe decât călătoriile mai scurte sau pe distanțe mai mici. Sosirea pandemiei le- suprimat și abia acum în 2023, unii turoperatori încep să le reintroducă. 

Prin urmare, merita să redescoperim câteva călătorii pe distanțe lungi, care au fost oarecum uitate în toți acești ani. Pentru că ele reprezintă o opțiune foarte atractivă pentru călătorii care vor să cunoască lumea în profunzime, să descopere locuri exotice și să trăiască experiențe unice.

Călătoriile mai lungi implică costuri financiare mai mari, un efort fizic mai mare și o mai mare adaptare la diferite culturi, climate și orare. 

4 exemple de mari călătorii clasice care pot reveni
Turiștii care doresc să cunoască lumea aleg marile călătorii.

4 mari călătorii clasice

  1. În jurul lumii: Este visul multor călători și constă în a face înconjurul lumii, vizitând cele mai emblematice locuri pe fiecare continent. Există mai multe modalități de a face acest lucru, dar cea mai obișnuită este de a urma direcția est-vest sau invers și de a folosi diferite mijloace de transport, cum ar fi avionul, trenul, vaporul sau mașina. Timpul minim pentru a o face este de obicei de 3 luni, deși există cei care o fac în mai puțin sau mai mult.
4 exemple de mari călătorii clasice care pot reveni
Călătoria în jurul lumii, pe lista multor călători. Sursa: Pexels.
  1. Transiberianul: una dintre cele mai faimoase călătorii cu trenul din lume, constă dintr-o călătorie de peste 9.000 de kilometri de la Moscova la Vladivostok, traversând Rusia, Mongolia și China. Călătoria durează aproximativ 15 zile și îți permite să admiri peisaje variate, precum stepe, păduri, lacuri și munți. Poți lua, de asemenea, Trans-Mongolian, care merge de la Moscova la Beijing via Mongolia, sau Trans-Manciurian, care merge de la Moscova la Beijing via Manciuria.
4 exemple de mari călătorii clasice care pot reveni
Călătoriile cu tren transiberian au scăzut din cauza pandemiei. Sursa: Pexels.
  1. Drumul Mătăsii: Una dintre cele mai vechi și mai legendare rute comerciale din lume, care consta în parcurgerea drumului care leagă China de Europa prin Asia Centrală. Traseul poate varia în funcție de itinerariul ales, dar de obicei începe de la Xi’an sau Beijing și ajunge la Istanbul sau Veneția, trecând prin țări precum Uzbekistan, Turkmenistan, Iran sau Turcia. Durata estimată este de obicei de o lună sau mai mult.
4 exemple de mari călătorii clasice care pot reveni
Drumul Mătăsii este o călătorie visată de mulți călători. Sursa: Pexels.
  1. Safariul african: Una dintre cele mai populare excursii pentru iubitorii de natură și de viață sălbatică, constă în vizitarea parcurilor naționale și a rezervațiilor naturale din Africa pentru a observa animalele în habitatul lor. Există mai multe destinații posibile, dar cele mai cunoscute sunt Kenya, Tanzania, Africa de Sud, Namibia sau Botswana. Timpul minim pentru  a o face este de obicei de o săptămână, deși poate fi prelungit în funcție de numărul de țări și parcuri pe care dorești să le vizitezi.
4 exemple de mari călătorii clasice care pot reveni
Unicitatea faunei africane invită te invită să te bucuri d eun safari.

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.