Shadow

WTTC cere coordonare pentru a salva turismul

„Aceasta este o criză fără precedent care necesită sprijin și conducere fără precedent”, a declarat Gloria Guevara, președinte și CEO al World Travel and Tourism Council (WTTC) după scrisoarea pe care au semnat-o și adresat-o șefilor de stat ale celor mai relevante zece piețe sursă pentru acest sector: G7 plus Spania, Australia și Coreea de Sud. 

„Suntem convinși că liderii mondiali pot salva și scoate lumea din această criză, acționând într-o manieră eficientă și coordonată, ceea ce ne va permite să recuperăm peste 120 de milioane de locuri de muncă și vieți afectate”, a declarat Gloria Guevara.

„Solicităm șefilor de stat din aceste zece națiuni să convoace un summit global COVID-19, să definească un plan și să unifice măsurile cu scopul de a restabili turismul și călătoriile. Este necesar un plan de acțiune care să aibă un impact pozitiv și imediat în beneficiul milioanelor de oameni care depind de sectorul nostru. World Travel and Tourism Council, liderii săi și întregul sector privat global s-au angajat să lucreze împreună pentru a rezolva cea mai gravă criză a generației noastre”, a declarat Guevara Manzo.

Petitia se concentrează pe patru puncte

  • Utilizarea măștilor obligatorii în toate mijloacele de transport și în incinte sau spații închise în care nu este posibilă respectarea distanței fizice.
  • Investițiile în teste PCR, rapide, eficiente și ieftine, cu rezultate în mai puțin de 90 de minute pentru a fi aplicate într-un mod coordonat înainte de o călătorie internațională și a se coordona ca registrul contactelor să fie coerent și unificat. Testele rapide și fiabile înainte de plecare va ajuta călătorii sănătoși să călătorească fără probleme.
  • Carantina sau izolarea doar pentru cazurile pozitive, înlocuirea carantinelor generalizate prin izolarea doar a cazurilor pozitive de persoane infectate și aplicații în unele cazuri a unei noi examinări după cinci zile, dacă este necesar.
  • Consoliderea punerii în aplicare a protocoalelor globale și a măsurilor standard care vor ajuta la restabilirea încrederii călătorilor și oferirea unei certitudinii sporite.

Scrisoarea WTTC a fost semnată de președinții unor companii precum British Airways, Emirates, Iberia, Etihad, Jet2, WestJet și Virgin Atlantic; Accor, Best Western, Hilton, Hyatt,  Intercontinental Hotel Group, Mandarin Oriental, Marriott, Melià Hotels, Palladium Hotel Group, Ifema, Europamundo, Room Hotels & Be Mate, Hotelbeds, Radisson Hotel Group, Iberostar, City Sightseeing Worldwide, Abercrombie & Kent, American Express, Carlson Wagonlit, Expedia, Travelport, TUI AG și Uber, printre multe altele.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.