Shadow

Turismul post-restricție: hotelurile mici și de lux atrag mai mult interes

Rata de vaccinare în principalele țări emitente și relaxarea ulterioară a restricțiilor a îmbunătățit cifrele față de 2020, dar cifrele turismului internațional nu au reușit să se depășească din cauza variantelor de Covid-19 și sunt încă departe de volumul anterior pandemiei. Deși cererea este în creștere, un sondaj STR confirmă că multe tipuri de cazare sunt încă percepute negativ în comparație cu etapa pre-Covid. Hotelurile mici și de lux sunt cele care reușesc să transmită o mai mare încredere și de aceea ochii și interesul consumatorilot sunt ațințiți asupra lor. 

Echipa Tourism Consumer Insights a STR a constatat că, din august anul trecut până în iulie anul acesta, există un numitor comun în rândul călătorilor: interesul pentru cazarea în hoteluri rămâne scăzut. Vestea bună este că există tipuri de cazare care au reușit să-și îmbunătățească reputația.

Sondajul STR arată că unitățile de cazare mai mici „continuă să atragă mai mult interes” pe măsură ce consumatorii se adaptează la viață în lumea Covid-19. În iulie 2021, interesul călătorilor pentru închirieri pe termen scurt și cazare în sistem self-catering a fost cu 15% peste nivelul de interes dinaintea pandemiei. În cazul unităților cu mai puțin de 50 de camere, cu 11% mai mult.

„Tendința arată un interes din ce în ce mai mare pentru această formă de cazare (mai puțin de 50 de camere), care se datorează probabil unei mai mari încrederi în hoteluri, întrucât multe branduri au implementat protocoale de curățenie ridicată și protocoale sigure pentru Covid„, remarcă experții STR.

Sursă: STR

În comparație cu interesul dinainte de pandemie, hotelurile independente au suferit o scădere de 4%, la fel ca serviciile de apartamente și 6% în lanțurile de hoteluri. În cazul pensiilor, contracția este de 12%.

La extrem se află unitățile cu peste 100 de camere (-30%) și pensiuni și hostels, unde șase din 10 călători au mai puțin interes să se cazeze decât înainte de pandemie.

Lux asociat cu curățenia

Sondajul STR confirmă faptul că hotelurile economice și low-cost sunt percepute ca „semnificativ mai negative decât hotelurile de lux și high-end”.

Sursă: STR.

Acest lucru se datorează, explică ei, „factori precum curățenia percepută și asociațiile cu mărimea proprietății”.

Alegeri după origine

Studiul anterior realizat de STR a constatat că, călătorii britanici au fost mai puțin interesați să se cazeze în hoteluri în comparație cu alți călători, preferând cazarea independentă. Americanii erau mai predispuși decât alte naționalități să aibă încredere în unități de cazare de marcă, iar europenii au inclinat spre hoteluri mai mici și chiar spre pensiuni. Aceste preferințe sunt menținute, dar există o „ușoară schimbare”.

Ce aleg britanicii, europenii și americanii. Sursă: STR.

Dacă se compară studiul din februarie 2021 cu cel din iulie, puteți observa că americanii erau mai putin interesați de aproape toate formele de cazare, în timp ce britanicii erau mai interesați de aproape categoriile.

Experții susțin că aceste schimbări „sunt probabil o reflectare a diferitelor etape de progresie și impact al variantei Delta în regiuni”. 

În acest nou scenariu în schimbare, firma de consultanță recomandă „să se asigure în continuare oaspeții cu privire la măsurile anti-Covid și să parieze pe „marketing efcient”, care va fi o componentă importantă pentru a permite redresarea industriei de cazare.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.