Shadow

Travelminit.ro: Peste 80% dintre români au început să-și planifice concediul din 2024

Comunicat de presă

Cu Paștele care se află la doi pași și sezonul estival care se apropie rapid, mulți români încep să-și contureze planurile de călătorie în țară, pentru a profita din plin de zilele libere care urmează, dar și de prețurile reduse din timpul campaniei early booking.

Potrivit unui sondaj realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, cei mai mulți români intenționează să meargă în vacanță de Paște și în timpul verii. Important de precizat este faptul că anul acesta, de Paște, aceștia vor profita de cea mai mare minivacanță de până acum, având în vedere în autoritățile au anunțat deja punte între 1 Mai (miercuri) și sărbătorile pascale (vineri și luni, 3 și 6 mai), joia fiind și ea zi liberă de la stat pentru bugetari. Astfel, cei mai mulți români vor avea 6 zile libere legate, perfecte pentru un sejur de relaxare în țară.

Travelminit.ro: Peste 80% dintre cetăţeni au început să-şi planifice concediul din 2024

Peste 80% dintre români au început să-și planifice concediul din 2024

Conform unui sondaj realizat de Travelminit.ro, 83.5% dintre români au declarat că au în plan să meargă într-un concediu în România în următoarele șase luni. Intenția lor nu este deloc surprinzătoare, în condițiile în care se apropie sărbătorile de 1 Mai și Paște, dar și debutul sezonului estival. Mai mult decât atât, Guvernul a confirmat emiterea voucherelor de vacanță și în acest an, așa specialiștii se așteaptă la o creștere semnificativă a rezervărilor odată ce acestea vor fi încărcate. Sfatul lor? Rezervați din timp, de preferat în timpul campaniilor de early booking, pentru a profita de disponibilitate la cazările dorite, dar și de prețuri reduse.

Potrivit sondajului, cei mai mulți turiști vor să călătorească în perioada Paștelui, de Rusalii și în timpul vacanței de vară, iar o parte din ei (24.1%) au și efectuat minimum o rezervare de cazare pentru concediu, pe când ceilalți susțin că urmează să facă (34.2%) sau încă nu s-au organizat la acest capitol (41.8%).

S-au conturat deja și preferințele în materie de călătorii și se observă o creștere semnificativă a cererii pentru destinațiile balneare, care au primit peste 45% dintre voturi. Explicația este una simplă: în ultimii ani, investițiile făcute în aceste stațiuni au contribuit la dezvoltarea lor și la atragerea unui număr mare de turiști care vor să se bucure de beneficiile apelor termale, de peisaje, de o vacanță relaxantă. În topul preferințelor românilor se mai numără și litoralul românesc, destinațiile montane și marile orașe, alese tot mai des pentru scurte city-break-uri.

Turiștii români preferă sejururi la 300-500 de lei/camera.

Potrivit chestionarului Travelminit.ro, turiștii consideră că prețul ideal pe care ei l-ar aloca pentru o cameră dublă în România este cuprins între 300 și 500 de lei, opțiune votată de 70% dintre respondenți. O parte dintre ei își doresc cazări la sub 300 de lei, dar sunt și câțiva (13.9%) care sunt dispuși să aloce între 500 și 800 de lei pentru o cameră dublă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.