Shadow

Topul 20 al celor mai vizitate capitale din lume

Bangkok, Paris si Londra au condus din nou Indexul Global al Destinațiilor (GDCI) al Mastercard, care elaborează clasificarea pe baza numărului de înnoptări internaționale ale orașelor, toate fiind capitale de țări sau regiuni. Entitatea subliniază importanța pentru destinații de a avea și inova în parteneriatele între sectorul public și cel privat pentru a atrage vizitatori internaționali. Totuși, în GDCI din anul 2019, bazat pe datele din 2018, Parisul a depășit Londra în clasament.

Raportul a identificat și principalele tendințe în modul în care oamenii călătoresc la nivel internațional:

  • Creștere consecventă și constantă: sosirile internaționale au crescut cu o medie anuală de 6.5% din 2009, în timp ce cheltuielile au crescut cu o medie de 7.4%.
  • O dominare susținută a orașelor mari: deși au fost importante schimbări în sosirile de vizitatori în orașele mici, topul 10 a rămas consistent, cu Londra, Paris și Bangkok în topul 3 din 2010.
  • Creșterea călătorilor internaționali din Asia-Pacific:  Orașele din Asia-Pacific au înregistrat cele mai mari creșteri în sosirile internaționale de călători din 2009, crescând cu 9.4%.

 

Raportul complet poate fi descărcat la următorul link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.