Shadow

Regatul Unit și UE finalizează acordul privind certificatele de vaccinare

Regatul Unit și Uniunea Europeană urmează să finalizeze un acord pentru recunoașterea reciprocă a certificatelor digitale COVID-19 cu informațiile sanitare ale pasagerilor, ceea ce ar crește posibilitățile de călătorie ale britanicilor.

 

Potrivit purtătorilor de cuvânt ai blocului european citați de TravelMole, discuțiile sunt avansate cu privire la acceptarea aplicației NHS ca document de certificare de vaccinare compatibil în întreaga UE. Acesta ar permite ofițerilor de control la frontieră să citească un cod QR pentru a confirma starea de vaccinare. 

 

„Se poartă conversații la nivel tehnic, care progresează bine și se îndreaptă în direcția cea bună. Acest lucru se datorează în special faptului că arhitectura sistemului tehnic al UE și Regatului Unit este aliniată”, a declarat un purtător de cuvânt al UE. „Este bine că Regatul Unit lucrează acum cu noi pentru a atinge acest obiectiv”. 

 

Un purtător de cuvânt al părții britanice a declarat că guvernul britanic dorește să se asigure că „certificarea este introdusă într-un mod în care funcționează pentru toată lumea”. 

 

Din cauza prevalenței tulpinei Delta în Regatul Unit, Franța și Germania au căutat sprijin la nivel de UE pentru a impune carantina călătorilor britanici, dar au obținut o reacție mixtă. 

 

Cele mai recente date arată că 62% dintre adulții din Regatul Unit sunt complet vaccinați și aproape 85% au primit prima doză. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.