Shadow

Portugalia va începe 2022 cu o săptămână de carantină

Portugalia va intra în „stare de calamitate” de la 1 decembrie, un nivel prevăzut de legislație în situații de catastrofă. Pentru a opri contagiul, Portugalia reimpune restricții de accesibilitate și recuperează măștile, certificatele și testele obligatorii în spații închise. De asemenea, va sancționa companiile aeriene care permit debarcarea pasagerilor fără un test COVID. Totul va fi din ziua 1, dar țara va începe 2022 și cu o săptămână de izolare

 

Incidența cumulată în acest moment este de 263 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în 14 zile. Trebuie menționat faptul că Portugalia este țara din Uniunea Europeană cu cel mai mare procent din populație complet vaccinată, care ajunge la 87%. 

 

Cu toate acestea, de la 1 decembrie, restricțiile vor reveni în stradă, iar portughezii vor începe anul nou cu o săptămână de izolare. Anul școlar pe 10 și nu pe 3, ca de obicei. 

 

Joi au fost prezentate noile măsuri pe care Guvernul le va adopta pentru a opri noul val de Covid și a preveni ca ianuarie 2022 să arate ca ianuarie 2021, potrivit premierului António Costa. 

 

În prima săptămână a lunii ianuarie toate companiile vor avea obligația de a lucra în telemuncădiscotecile și barurile vor fi închise, iar cetățenii vor suferi o săptămână de carantină sau „de izolare”, așa cum a numit-o Costa. Prin aceste măsuri, se urmărește ca portughezii să poată trăi Crăciunul cu o anumită normalitate, întrucât călătoriile și întâlnirile nu sunt împiedicate, cu speranța ca săptămâna de pauză după sărbători va opri circulația virusului. Premierul i-a încurajat pe cetățeni să facă teste înainte de întâlnirile tipice de familie din aceste sărbători. 

 

Decembrie 2020 a fost o lună neagră în Portugalia din cauza numărului de decese. Anul acesta, datorită vaccinurilor, situația este diferită, deși creșterea infecțiilor produce o creștere a spitalizărilor și, de asemenea, a deceselor în ultimele zile. 

 

Astfel, de la 1 decembrie revine folosirea obligatorie a măștilor în spațiile închise, fiind necesare certificate de vaccinare pentru intrarea în restaurante, hoteluri, evenimente și săli de sport. Testele vor fi, de asemenea, necesare pentru a intra în spitale, evenimente sportive și culturale mari cu locuri nenumerotate, și în azilele de bătrăni. 

Portugalia va începe 2022 cu o săptămână de carantină

 

Companiile aeriene avertizate

António Costa a acuzat companiile aeriene că nu au verificat dacă pasagerii care intră în Portugalia au certificat de vaccinare sau au făcut un test. El le-a amintit că este obligația lor să permită îmbărcarea doar persoanelor testate și a anunțat penalități de 20.000 de euro pentru fiecare călător debarcat fără test. 

 

Portugalia vrea să mențină granițele deschise, dar să facă acest lucru în siguranță, a spus premierul. Prin urmare, Guvernul are în vedere chiar posibilitatea retragerii licenței de zbor a companiilor aeriene care încalcă normele. Administrația va angaja companii private de securitate pentru a garanta controlul tuturor pasagerilor. 

 

Portugalia va organiza alegeri generale pe 30 ianuarie, probabil în plin val cinci. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.