Shadow

Japonia prelungește închiderea frontierei pentru străini până în martie

Japonia va prelungi, cel puțin până pe 28 februarie, închiderea frontierei care îi afectează pe străinii nou-veniți din cauza extinderii variantei omicron în țară, și va accelera inocularea dozei de rapel. Guvernul japonez a anunțat marți noi măsuri pentru a face față revenirii infecțiilor cu COVID-19 și extinderii variantei omicron în arhipelag, cu accent pe suspendarea noilor sosiri ale străinilor

 

Pentru a face față acestui al șaselea val de infecții, Japonia intenționează și să accelereze inocularea dozei de rapel, care până acum a ajuns la doar 0,6% din populație (echivalentul a 43.699 de doze), potrivit ultimelor date oficiale, față de 78,4% cu două doze. 

 

Premierul japonez Fumio Kishida a anunțat că Guvernul va redeschide un centru de vaccinare în masă pentru administra a treia doză populației în vârstă și va accelera, împreună cu Forțele de Autoapărare Japoneze, inocularea restului populației din martie. 

 

Președintele japonez a mai raportat că Japonia va extinde, având în vedere extinderea rapidă a variantei omicron, înainte de termen, vaccinarea copiilor sub 12 ani, încă în așteptarea aprobării în țară. 

Japonia prelungește până în martie închiderea frontierelor.

 

Japonia a cunoscut o scădere drastică a infecțiilor în octombrie anul trecut, ceea ce dus la o semi-deschidere a țării după închiderea strictă aplicată la începutul pandemiei

 

Țara a permis intrarea străinilor din motive de studiu său de afaceri pentru o scurtă perioadă de timp din octombrie până la depistarea variantei omicron, pe 30 noiembrie

 

Restricțiile la frontieră. care au fost criticate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), vor continua să se aplice cel puțin până la sfârșitul lunii februarie. 

 

Arhipelagul estic a înregistrat peste 8.000 de infecții zilnice weekendul trecut și de atunci a ținut Hiroshima, Yamaguci și Okinawa în alertă, trei prefecturi din vestul și sudul țării, unde programul de lucru a fost limitat. 

 

Prefectura Okinawa suferă o creștere puternică a infecțiilor și extinderea variantei omicron cu mai multe focare în rândul trupele americane staționate în teritoriu. 

 

Din cauza numărului mare de lucrători sanitari infectați din această prefectură din sud-vestul arhipelagului, Guvernul a dispus sosirea a unei duzini de asistente medicale din cadrul Forțelor de Autoapărare. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.