Shadow

Investiţii de aproape 100 milioane euro în turismul românesc în următorii 2 ani în Transilvania

Comunicat de presă

Vești foarte bune pentru turismul intern: Fundația Pro Economica Alapítvány va investi în următoarea perioadă circa 44 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, în mai multe proiecte turistice din Transilvania. Regiunea este una foarte ofertantă, cu un potențial demonstrat în ultimii ani, astfel că investițiile vor genera o creștere economică substanțială, vor crea noi locuri de muncă, dar și noi oportunități pentru turiști. Printr-un proces de selecție de proiecte, au fost deja alese și aprobate 11 proiecte de dezvoltare turistică, respectiv hoteluri de minim 4 stele și facilități turistice suplimentare. Conform estimărilor inițiale, aceste proiecte vor genera aproximativ 500 de noi locuri de muncă şi investiţii totale de aproximativ 100 milioane de euro.

Transilvania se dezvoltă: investiții de 100 milioane de euro în turism

Dezvoltare economică în trei pași pentru Transilvania: producție – procesare – desfacere

ProEconomica urmărește crearea unui lanț auto-sustenabil în agricultură și stimularea a trei domenii interdependente: turism, agricultură și comerț. Asfel, obiectivul Fundației Pro Economica este de a asigura o dezvoltare economică sustenabilă a regiunii Transilvaniei, printr-un plan în trei etape. Acesta a presupus mai întâi finanțarea unor mici ferme de producție agricolă, apoi finanțarea unor facilități de prelucrare și procesare a materiilor prime și, în final, finanțarea unor investiții din zona turismului care să încheie acest lanț de producție, procesare și desfacere prin integrarea serviciilor și produselor locale în oferta lor turistică.

“Scopul nostru este să oferim comunităților locale sprijin pentru a dezvolta mici motoare economice, care să genereze venituri și locuri de muncă. În contextul în care România continuă să importe foarte multe produse procesate, este important să existe un sprijin susținut la adresa producătorilor locali și a comunității, începând de la ferme, facilități de producție și terminând cu hotelurile și infrastructura turistică.” a declarat Monika Kozma, Director Executiv Fundația Pro Economica.

11 noi hoteluri în Transilvania și 500 de locuri noi de muncă

Din cele peste 100 de proiecte revizuite de echipa Pro Economica, 50 reprezintă investiții în derulare sub forma unor ferme și facilități de procesare agricolă și 11 reprezintă hoteluri de 4 si 5 stele, care urmează să fie construite în județele Mureș, Harghita și Covasna. Aceste 11 hoteluri vor genera aproape 500 de locuri noi de muncă și totalizează aproximativ 700 de camere de cazare. Printre proiectele finanțate se numără și un complex cu 20 de apartamente din Vârșag, din județul Harghita, precum și un hotel cu 115 de camere, construit în Târgu Mureș. Facilitățile acestor cazări includ și centre SPA, tratamente balneare, pistă de bob, pârtie de schi, acces cu avion privat.

Mai mult decât atât, sprijinul financiar de aproape 44 de milioane de euro a Fundației Pro Economica Alapítvány, ce reprezintă doar 50% din investiția totală care urmează să se realizeze în zonă, înseamnă un pas important pentru turismul regional, mai ales în condițiile în care întreaga industrie a suferit pierderi uriașe de pe urma restricțiilor impuse de pandemie în ultimul an.

Despre Fundația Pro Economica Alapítvány

Fundația Pro Economica Alapítvány este o organizație care are ca obiectiv principal îmbunătăţirea nivelului de trai al familiilor din România, dezvoltarea condiţiilor de viaţă economică, socială, culturală şi religioasă, bazată pe cercetări ştiinţifice şi tehnice. Scopul programelor demarate de către Fundație este de a crea un climat economic prielnic dezvoltării afacerilor loacale, prin păstrarea tradițiilor și valorilor din regiune.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.