Shadow

Întoarcerea turiștilor chinezi în Europa: Bruxelles studiază măsuri coordonate

Comisia Europeană (CE) a convocat în ultima săptămână a anului trecut Comitetul pentru Securitatea Sănătății pentru a evolua posibile măsuri coordonate în fața revenirii cazurilor de coronavirus în China, după ce Italia a anunțat restricții pentru călătorii din această țară. 

„În lumina situației actuale de COVID-19 din China, Comisia a convocat Comitetul pentru securitatea sănătății în această dimineață pentru a discuta cu statele membre și agențiile Uniunii Europene posibile măsuri pentru o abordare coordonată a UE”, a declarat pentru Efe purtătorul de cuvânt al comunității, Daniel Ferrie, în legătură cu anunțul Italiei că va impune un test obligatoriu pentru coronavirus celor care sosesc din China.

Ferrie a remintit că în octombrie anul trecut, Comisia a propus o actualizare a celor două recomandări ale Consiliului Uniunii privind libera circulație în cadrul UE și călătoriile în UE pentru a se adapta la îmbunătățirea situației epidemiologice.

Restricțiile au fost ridicate, dar a fost menținută o „frână de urgență” care ar putea fi activată dacă este necesar pentru a reintroduce restricțiile în mod coordonat.

Aceste actualizări au fost agreate de statele membre pe 7 decembrie, a spus purtătorul de cuvânt, explicând că s-a convenit să revină la o abordare pre-pandemică a liberei circulații și a călătoriilor fără nici o măsură legată de covid-19.

„Dacă situația epidemiologică o impune, măsurile legate de covid-19 ar putea fi reintroduse în mod coordonat și urmând o abordare bazată pe oameni”, a spus el.

De asemenea, el a mai făcut aluzie la faptul că varianta omicron BF7 a coronavirusului, răspândită în China, este deja prezentă în Europa și „nu a crescut semnificativ”.

„Cu toate acestea, rămânem vigilenți și vom fi pregătiți să folosim frână de urgență dacă este necesar”, a conchis el.

Un pasager ține în mână un pașaport emis de guvernul chinez.

SUA și mai multe țări au anunțat noi măsuri pentru a controla sosirea călătorilor din China

Statele Unite s-au alăturat Italiei, Indiei, Taiwanului, Coreei de Sud, Malaeziei și Japoniei pentru a anunța noi măsuri, după ce China a înregistrat o creștere exponențială a cazurilor de covid după relaxarea măsurilor puternice anti-coronavirus.

Pentru a justifica mișcarea, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au citat creșterea infecțiilor și lipsa de informații adecvate și transparente din China, inclusiv secvențierea genomică a tulpinilor.

După reuniunea care a avut loc miercuri 4 ianuarie, Uniunea Europeană a anunțat ca încurajează țările să ceară teste Covid turiștilor proveniți din China.

Mai multe informații în China va elimina carantinele pentru călători pe 8 ianuarie.

 

Sursă: hosteltur.com și DC News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.