Shadow

Hyatt finalizează achiziția Apple Leisure Group

Hyatt Hotels semnase un acord de achiziție a Apple Leisure Group (ALG) pentru 2,7 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) în august și în mai puțin de trei luni operațiunea a fost aprobată, dând viață unui grup lider în călătoriile de lux și de leisure all-inclusive. ALG va funcționa ca o unitate de afaceri distinctă, iar Alejandro Reynal va continua să conducă, raportând direct lui Mark Hoplamazian, președintele Hyatt. 

Din această operațiune, Hyatt incorporează hotelurile administrate de AMResorts, pe lângă un portofoliu de 24 de acorduri încheiate în America și Europa, și distribuitorul ALG Vacations.

ALG deține platformă de management hotelier AMResorts, care are peste 33.000 de camere în 10 țări, iar în portofoliul său se află brandurile Secrets Resorts & Spa, Dreams Resorts & Spas, Breathless Resorts & Spas și Zoëtry Wellness & Spa Resorts, precum și brandul Alua Hotels & Resorts, care se extinde în destinațiile europene de agrement.

Datorită acestei achiziții, Hyatt adaugă proprietăți pe 11 noi piețe europene și își extinde prezența brandului european cu 60%, „consolidând potențialul de creștere într-o regiune critică pentru cererea globală de călătorii de leisure”.

„Ca urmare Hyatt oferă acum una dintre cele mai mari colecții de stațiuni all-inclusive din lume, inclusiv noi destinații precum Acapulco, Curaçao, Insulele Canare, Menorca și St. Martin”, se arată într-un comunicat al companiei. 

Secrets Mallorca Villamil Reosrt and Spa, un hotel al ALG care se adaugă la portofoliul Hyatt.

Pentru a finanța operațiunea, Hyatt a anunțat că va scoate la vânzare active hoteliere în valoare de 2 miliarde de dolari (1.727 M €) până în 2024, decizie care a fost ratificată.

„Suntem încântați să-i urăm bun venit echipei ALG în familia și Hyatt și așteptăm cu nerăbdare să lucrâm împreună pentru a atinge noi niveluri de creștere și creare de valoare pentru toate părțile interesante, inclusiv acționarii, proprietarii, oaspeții și partnerii noștri”, a spus CEO-ul Hyatt.

La rândul său, Alejandro Reynal, CEO și Președinte ALG, a adăugat că „suntem încântați de oportunitățile care ne așteaptă pentru familia extinsă (…) Cu experiența suplimentară a Hyatt, sperăm să ne accelerăm expansiunea, pe măsură ce oferim primim mai mulți călători și transformăm visele de vacanță în amintiri pentru toată viața”.

Pentru această tranzacție, BDT & Company, LLC și JP Morgan au acționat în calitate de consilier financiar al Hyatt, în timp ce Latham & Watkins LLP a acționat ca și consilier juridic. PJT Partners a acționat ca și consilier financiar al ALG și ca și consilier juridic Simpson Thacher & Bartlett LLPCredit Suisse și Deutsche Bank Securities Inc. au acționat ca și consilieri financiari pentru KKR și KSL Partners.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.