Shadow

Grevă la punctele de control de securitate de pe Heathrow în luna mai

Cei 1.400 de agenți de securitate de la Terminalul 5 al Aeroportului Heathrow din Londra, principalul hub pentru British Airways și pentru zborurile internaționale, vor face din nou grevă timp de opt zile în luna mai, menținându-și revendicarea salarială. Sindicatul Unite a convocat opririle pentru zilele de 4,5,6,9,10,25,26 si 27 mai, continuând o dispută de 10 zile care a început Paștele trecut. Managerul aeroportului contestă această convocare, susținând că Unite nu le-a arătat membrilor săi ultima propunere îmbunătățită a companiei și ca un număr mare de lucrători nu doresc. 

Unite a spus că acțiunea de luna viitoare va provoca „tulburări și întârzieri inevitabile” într-un moment în care se așteptă că oamenii să călătorească în Regatul Unit pentru încoronarea regelui Carol, potrivit The Guardian.

Managerul aeroportului Heathrow din Londra a declarat că a purtat discuții Unite timp de luni de zile. Aeroportul a oferit o creștere salarială de 10% din ianuarie, dar în cadrul discuțiilor de săptămână trecută a declarat că a îmbunătățit-o cu o sumă forfetară suplimentară de 1.150 de lire sterline (1.304 euro) în acest an. Cu toate acestea, potrivit Heathrow, sindicatul a refuzat să prezinte membrilor săi oferta revizuită, deoarece mulți au votat împotriva grevelor. 

Wayne King, ofițerul regional al Unite, a declarat: „Grevele de luna viitoare vor provoca noi perturbări pentru pasagerii aeroportului, dar această dispută este un rezultat direct al refuzului încăpățânat al Heathrow de a face o oferta care să răspundă așteptărilor membrilor noștri, care au fost foarte clar că doresc o creștere substanțială și permanentă a salariilor. O mică sumă forfetară unică nu va atenua presiunile financiare cu care se confruntă aceștia zi de zi”.

Sharon Graham, secretarul general al sindicatului Unite, a declarat: „Este posibil ca această dispută să se agraveze, iar perturbările vor continua pe tot parcursul verii”.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al aeroportului a declarat: „Am asigurat buna funcționare a aeroportului Heathrow în primele 10 zile ale grevei anterioare eșuate a sindicatului Unite și pasagerii pot fi încrezători că vom face acest și de data aceasta. Nu vom permite ca Unite să perturbe fluxul de vizitatori în Regatul Unit într-o perioadă atât de importantă pentru țară. 

El a adăugat că, în loc să caute titluri de prima pagină, „Unite ar trebui să își caute membrii. Majoritatea nu doresc să intre în grevă și preferă să accepte ofertă care se află pe masă.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.