Shadow

Călătoriile, al doilea produs cel mai cumpărat online de europeni

Secțiunea de călătorii și cazare turistică este al doilea produs pentru care cetățenii Uniunii Europene folosesc Internetul în cumpărăturile lor, 52% dintre ei îl achiziționează online, și depășit doar de haine și echipament sportiv, cu 61%, după cum se desprinde dintr-un raport publicat de Eurostat.

Cu toate acestea, în datele publicate de instituția europeană, există o alta secțiune, bilete pentru evenimente (38%), foarte legată de turism și petrecerea timpului liber, care dacă este adăugata la călătorii ar putea face ca acest sector să conducă cumpărăturile online.

Călătoriile, al doilea produs cel mai cumpărat online de europeni
Călătoriile, al doilea produs cel mai cumpărat online de europeni

În ceea ce privește naționalitățile, iasă în evidență cazul țărilor nordice, cu o medie de 70% dintre consumatori care cumpără online, conduse de Norvegia, cu 72%.  Țările nordice sunt urmate de Olanda și Irlanda, ambele cu 67%. Sub media europeană se află Italia (41%), Belgia (47%) și Germania (49%).

România se află printre țările europene a căror cetățeni își rezervă cel mai puțin vacanțele online, așa cum am informat în articolul Rezervările online sunt deja opțiunea a jumătate dintre europeni.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.