Shadow

Asia este prima destinație a turiștilor chinezi

Un total de 129 de milioane de turiști chinezi -9,85% din populația țării- au călătorit în străiătate în 2017, cu 5,7% mai mult decât în anul precedent, potrivit unui studiu realizat de OTA chineză Ctrip și Academia de Turism Chineză. Deși sosirile lor în Europa sunt în creștere, primele destinații ale călătoriilor lor sunt în țările din împrejurime, cu Thailanda, Japonia și Singapore, ca principalele enclave în 2017. 

Cetățenii din China au din ce în ce „mai multe venituri disponibile, restricții de viză mai mici, rate de schimb valutare mai bune și mai multe conexiuni aeriene”, circumstanțe care explică creșterea călătoriilor, potrivit Ctrip, care a realizat studiul cu statisticile sale.

Potențialul turismului chinez este foarte mare, potrivit acestei analize. Este deja prima piață emitentă de turiști din lume, dar mai puțin de 10% din populația Chinei călătorește în străinătate și are un pașaport. În plus, marea majoritate a celor care călătoresc în străinătate o fac în țările vecine. China a devenit primul emitent turistic pentru multe țări precum Thailanda, Japonia, Coreea de Sud, Vietnam, Rusia, Maldive, Indonezia, Coreea de Nord, Regatul Unit și Africa de Sud.

În 2017, Thailanda a fost cea mai vizitată enclavă, cu un total de 9,8 milioane de vizitatori, urmată de Japonia, care a atras șapte milioane, și Singapore, cu o creștere de 50%.

Un total de 129 de milioane de chinezi au calatoriti în străinătate în 2017.
Un total de 129 de milioane de chinezi au calatoriti în străinătate în 2017.

Raportul subliniază, de asemenea, că anul trecut călătorii din țara asiatică au fost interesați de enclave, cărora le-a acordat puțină atenție până în 2017, cum ar fi Turcia, cu o creștere de 338% a călătoriilor; Germania, unde au crescut cu 156% și Vietnam sau Spania, unde afluxul a crescut cu 127%, respectiv.

Cele 10 spații care au atras cel mai mult călătorul chinez au fost:

  1. Parcul Disney în Hong Kong
  2. Studiourile Universal din Singapore
  3. Muzeul Luvru din Paris
  4. Studiourile Universal din Japonia
  5. Turnul Burj Khalifa din Dubai
  6. Zgârie-nori Taiperi 101 din Taiwan
  7. Studiourile Universal de la Hollywood
  8. Turnul Macao în regiunea omonimă
  9. Sagrada Familia din Barcelona
  10. Acvariul din Sydney, Australia

Potrivit studiului, 44% dintre acești călători au decis să călătorească în grup, în special cei din orașele mici și mijlocii, deși volumul turiștilor care călătoresc pe cont propriu a crescut la 42% anul trecut.

Femeile au călătorit mai mult în afara granițelor decât bărbații, 59% dintre călătoriile organizate făcute de ele, ceea ce reprezintă o creștere de 18% față de totalul chinezilor care au călătorit în alte țări 2016.

În ceea ce privește orașele de origine, cele cinci orașe din care au plecat cei mai mulți chinezi în alte țări au fost ShanghaiBeijingChengdu (capitala provinciei vestice Sichuan), Canton (la sud) și Shenzhen (de asemenea, în provincia Canton, învecinata cu Hong Kong).

Cu toate acestea, cele mai mari creșteri ale numărului de turiști în străinătate au avut loc în Xian (capitala Shaanxi, în centrul țării), cu o creștere de 323%Changsha (capitala Hunanului, la sud), cu o creștere de 235%, și Wuxi (la est, lângă Shanghai), de unde au călătorit cu 112% mai mult în 2017.

Destinațiile care au înregistrat o scădere accentuată a turiștilor din China au fost Coreea de Sud, cu un flux de 86% mai puțin; Insulele Mauritius, cu o scădere de 34%, arhipelagul Seychelles, cu o scădere de 33%, și Maldive, cu o scădere de 19%.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.