Shadow

Airbnb pierde 3,8 miliarde de euro, dar prevede o revenire a călătoriilor în 2021

Cea mai mare platformă globală pentru închirierea de apartamente turistice Airbnb a suferit mai mult decât impactul pandemiei coronavirusului în 2020. Compania a finalizat anul cu pierderi de 4.6 miliarde de dolari (3,8 miliarde de euro). În pofida acestei lovituri, privește cu optimism acest 2021, considerând că va exista o „revenire semnificativă” în călătorii

 

Aceste primele rezultate ale grupului de când a fost listat la bursă reflectă o scădere a veniturilor de 3.378 milioane de dolari (2.805 milioane de euro), cu 30% mai puțin decât în 2019. 

 

Pentru întregul an, platforma a gestionat 193,2 milioane de rezervări de o noapte sau mai multe în cazări și experiențe turistice, cu 41% mai puțin decât cu un an înainte. 

 

Veniturile grupului din taxele de servicii percepute clienților au fost reduse cu 30% la 3,4 miliarde de dolari (2,8 milarde de euro). 

Anunțul Airbnb cu sloganul „și nouă ne este dor să călătorim”.

 

În ciuda acestui sold negativ, platforma se așteaptă la o revenire a călătoriilor în acest an. „Pe măsura ce avansează vaccinarea și restricțiile sunt ridicate, ne așteptăm la o revenire semnificativă a călătoriilor”, a spus compania în scrisoarea către acționari. 

 

După aproape un an de pandemie, directorii Airbnb cred că oamenii tânjesc după ceea ce au pierdut: călătorii și conexiuni umane. Dar este, de asemenea, conștient de faptul că, atunci când călătoriile se vor întoarce, acestea vor fi diferite decât erau înainte de pandemie. 

 

Potrivit unui sondaj recent realizar de Airbnb în rândul clienților săi, „În 2021, a călători va avea de a face mai puțin despre unde și când, și mai mult despre cu cine și activitățile ce se pot face împreună. Vom vedea o schimbare de la călătorii de masă la călătorii importante. Și cu mai mulți oameni care lucrează de acasă, va exista mai multă flexibilitate în ceea ce privețte locul și momentul călătoriei„. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.