Shadow

Zboruri și trenuri anulate în Franța din cauza grevei împotriva reformei pensiilor

Sindicatele franceze au cerut muncitorilor să-și abandoneze în mod masiv locurile de muncă în această joi, 19 ianuarie, și să iasă pe străzile Franței. Zborurile, trenurile și metroul din Paris vor fi grav afectate de această grevă națională împotriva reformei pensiilor care intenționeză să o realizeze guvernul președintelui Emmanuel Macron, care a spus că va rămâne ferm și a cerut cetățenilor să nu paralizeze țara. 

Sondajele de opinie arată că marea majoritate a francezilor se opun reformei planificate, care ar duce la creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, iar joia aceasta va fi un test pentru a stabili dacă acest lucru se poate transforma într-o mare durere de cap.

Franța are câteva decenii de încercări de a-și reforma sistemul de pensii, unul dintre dintre cele mai generoase și scumpe din Europa, și protestele încercă să o oprească.

Reducerea capacității

Aeroportul Paris Orly, aflat la sud de capitala Franței și al doilea ca mărime din oraș, este în prezent singurul din țară unde grevele ar putea produce perturbări, potrivit unui purtător de cuvânt al Directiei Generale a Aviației Civile (DGAC), din cauza unei greve convocată de sindicatul controlorilor de trafic aerian, alăturându-se protestului.

Organismul care a impus o reducere cu 20% a capacității companiilor aeriene pentru a evita un impact mai mare asupra operațiunilor, ceea ce va duce la anularea unui zbor din cinci către și dinspre aeroportul parizian.

DGAC a anunțat că va aplica prevederile privind serviciile minime în centrele de control de trafic aerian pentru a minimiza perturbările în traficul aerian.

Trenuri anulate

Doar una din trei până la una din cinci linii TGV de mare viteză va fi operațională și doar unul din 10 trenuri TER locale, a spus operatorul de tren SNCF.

Traficul internațional pe liniile Eurostar și Thalys va fi aproape normal, în timp ce legătură Lyria cu Elveția va fi grav perturbată, iar alte conexiuni feroviare internaționale vor fi anulate în totalitate.

La Paris, marea majoritate a trenurilor de navetiști RER vor fi suspendate, în timp ce trei linii de metrou vor fi închise în întregime și multe altele vor fi întrerupte pe tronsoane, a declarat operatorul de metrou RATP.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.