Shadow

Vola.ro: Zborurile din octombrie sunt cu aproape 30% mai ieftine pentru cele mai populare destinații europene

Comunicat de presă

După un sezon estival marcat de scumpiri atât la biletele de avion, cât și la cazările de pretutindeni, călătorii se pot bucura, în sfârșit, de o veste bună: prețurile sunt în scădere. Potrivit datelor emise de agenția de turism online Vola.ro, tarifele pentru biletele de avion vor fi reduse cu aproape 30% în octombrie față de luna septembrie.

Mai mult decât atât, toamna este cel mai bun moment pentru a pune la cale un city-break în afara țării și mulți români profită de ofertele de sezon pentru a rezerva scurte vacanțe în Europa. City-break-urile sunt avantajoase din mai multe puncte de vedere: sunt o modalitate foarte bună de a explora o destinație nouă, pot fi planificate și cu un buget redus și sunt o alternativă grozavă pentru cei care nu mai au zile de concediu și nu pot lipsi pentru o perioadă îndelungată, dar care vor, în același timp, să profite de un moment de respiro.

Vola.ro: Zborurile din octombrie sunt cu aproape 30% mai ieftine | Secunda Tv

Italia rămâne principala destinație de călătorie a românilor în octombrie

Conform datelor Vola.ro, în topul destinațiilor preferate de români în luna octombrie se află cele în care aceștia își petrec adesea city-break-urile: Londra, Roma, Milano, Bruxelles, Paris, Veneția. Totodată, aceste orașe sunt poziționate în zone în care există comunități mari de români, așa că nu e o surpriză faptul că există zboruri frecvente către ele și că se regăsesc adesea în topul preferințelor.

Așa cum era de așteptat, companiile low-cost sunt în continuare la mare căutare, mai ales pentru că acestea au un portofoliu generos de rute și zboară inclusiv în destinații mai mici din Europa, pentru care există o cerere mare grație minorităților de români stabilite în apropierea lor. Așa cum era de așteptat, rutele operate de companiile low cost sunt cele mai accesibile și sunt preferate de călătorii români.

În octombrie, cel mai mic preț plătit pentru un bilet de avion este de 46 de euro

Potrivit Vola.ro, prețul mediu pentru un bilet de avion în octombrie este de 120 de euro, în scădere față de septembrie, când prețul mediu a fost de 166 de euro.

Pentru cei care sunt în căutare de un city-break de toamnă, Vola.ro a făcut și o selecție a destinațiilor spre care se poate zbura cu sub 100 de euro: Perugia (46 euro), Malmo (58 euro), Carcassonne (61 euro), Veneția (67 euro), Bordeaux (72 euro), Palermo (72 euro), Milano (72 euro), Verona (81 euro), Bruxelles (84 euro), Paris (94 euro), Bologna (97 euro).

„Octombrie este una dintre cele mai bune perioade pentru a călători, mai ales că prețurile la biletele de avion sunt mai ieftine acum ca urmare a faptului că a scăzut cererea și că nu mai există aglomerația tipică lunilor de vară, când toată lumea își ia concediu. Mai mult decât atât, companiile aeriene și-au schimbat acum focusul de la destinațiile de vară către cele de sezon, în special orașe europene cu potențial turistic”, spune Claudia Tocilă, Head of Marketing Vola.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.