Shadow

Vola.ro: Luna septembrie aduce bilete de avion mai ieftine cu 20% față de cele din august

Comunicat de presă

După o creștere a tarifelor la biletele de avion, creștere generată de perioada concediilor, agenția de turism online Vola.ro anunță că a înregistrat o scădere medie a prețurilor de 20% în luna septembrie față de luna august. Altfel spus, călătorii care își doresc un nou city-break în Europa sau familiile care vor o ultimă escapadă înainte de a începe școala copiilor pot profita din plin de această perioadă pentru a face rezervări.

Vola.ro: prețurile la biletele de avion scad semnificativ în lunile de toamnă!

În ultima perioadă, pe fondul cererii mari din sezonul estival, industria aviatică a fost marcată de o serie de fenomene care au avut un impact important asupra pasagerilor: creșteri de prețuri, anulări sau întârzieri masive ale zborurilor, haos pe aeroporturi din cauza lipsei de personal etc. Însă vestea bună este că specialiștii confirmă o scădere a prețurilor pentru biletele de avion pentru această toamnă.

Potrivit datelor Vola.ro, biletele de avion pentru luna septembrie 2023 vor fi mai ieftine cu 20% decât cele din august, raportarea fiind făcută la nivelul unei luni. De exemplu, prețul mediu pentru septembrie 2023 la biletele de avion către un oraș european este de 230 de euro în comparație cu prețul mediu pentru august 2023, când tarifele medii ajungeau la 289 de euro.

În acest context, vestea că prețurile vor scădea în lunile de toamnă va juca un rol important în deciziile de călătorie ale românilor, mai ales că sunt mulți care doresc să plece în afara sezonului estival, când tarifele sunt mai mici peste tot și aglomerația e redusă. Prețurile biletelor de avion au urmat un trend ascendent până la 27 august, fiind și sezon estival, însă, după această dată, ele vor descrește constant până la începutul lunii octombrie.

Vola.ro: Luna septembrie aduce bilete de avion mai... | News.ro

Care sunt destinațiile spre care putem călători ieftin toamna aceasta?

Septembrie este o luna bună de călătorit, anunță specialiștii. Prețurile sunt accesibile inclusiv către destinații care sunt în mod tradițional mai scumpe din punctul de vedere al costului mediu/bilet, precum Olanda, Danemarca sau Portugalia. De asemenea, majoritatea orașelor de city-break sunt mai ieftine în septembrie 2023 decât în august 2023, cele mai mari diferențe de preț înregistrându-se pentru Bruxelles, bilete cu 37% mai ieftine în septembrie față de august, Dublin, bilete cu 28% mai ieftine în septembrie față de august, Amsterdam, bilete cu 19% mai ieftine în septembrie față de august. În plus, cel mai ieftin oraș din topul destinațiilor populare de city-break este Veneția, cu prețuri de 165 de euro în septembrie, cu 16% mai puțin decât în august.

De altfel, cea mai ieftină țară din punctul de vedere al scăderilor tarifare observate este Danemarca, unde prețurile la zboruri sunt cu 40% mai ieftine în septembrie față de august. Urmează Belgia (prețuri cu 37% mai ieftine), Portugalia și Grecia (prețuri cu 29% mai ieftine), dar și Olanda (prețuri cu 23% mai ieftine).

Și cum vremea se anunță a fi una caldă și în septembrie, inclusiv în destinațiile de plajă preferate de români, e un moment numai bun pentru a face noi planuri de concediu!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.