Shadow

VisitBritain: „În 2020, europenii pot merge în Regatul Unit ca de obicei”

Cu ocazia plecării Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), vineri, 31 ianuarie, agenția națională de turism VisitBritain a dorit să transmită un mesaj de încredere și bun venit pentru toată Europa. Reamintește cetățenilor UE că, în 2020, pot călători în Regatul Unit ca de obicei și ca documentația de care au nevoie pentru a pleca în vacanță în această țară nu se va schimba până cel puțin în 2021

VisitBritain indică faptul că mai mult de două treimi din turismul primit de această țară provin din Europa și că vor rămâne aceleași zboruri și aceleași servicii obișnuite de feribot, autobuz și tren.

El subliniază că cetățenii europeni vor putea continua să călătorească cu buletinul, să utilizeze cardul de sănătate european și să călătorească în Regatul Unit în vacanță sau pentru șederi scurte, fără a avea nevoie de viză.

Posesorii unui pașaport biometric pot utiliza porțile pentru pașapoarte electronice și intră în Regatul Unit rapid și ușor. 

„Europa a fost și va fi întotdeauna o piață foarte importantă pentru Regatul Unit, întrucât companiile de turism din această țară sunt vizitate de circa 27 de milioane de europeni pe an”, spune directorul VisitBritain, Robin Johnson.

„Vrem să-i liniștim pe cetățenii UE care doresc să călătorească în Regatul Unit și să-i asigur că în 2020 pot călători în țara noastră ca de obicei și își vor face rezervările fără griji. Îi asigurăm că-i primim cu brațele deschise”, afirmă directorul VisitBritain pentru Europa. 

„Campaniile noastre pentru a transmite încredere publicului și mesajele noastre de bun venit au fost foarte bine primite de clienții noștri europeni. Acest lucru ne încurajează să continuăm activitatea și ne indică faptul că Regatul Unit va continua să fie o destinație de top. În plus, anul acesta hotelurile, magazinele și atracțiile turistice vor prezenta programe foarte atractive, așa că este momentul perfect pentru a rezerva o călătorie în Regatul Unit.

VisitBritain explică faptul că diferite studii realizate de această organizație concluzionează că pentru majoritatea călătorilor potențiali din Europa, plecarea Regatului Unit din UE nu va influența decizia lor de a-și petrece concediul în această țară, care este încă percepută ca o destinație primitoare.

Această entitate lucrează de mai multe luni cu companii colaboratoare din sectorul turismului din toată Europa pentru a liniști publicul și a transmite mesajul că pot continua să viziteze Regatul Unit după ce această țara va ieși din UE.

 

Mai multă promovare

Pe de altă parte, agenția națională de turism intenționează să lanseze o noua campanie în Europa în primăvara pentru a promova marile experiențe care pot fi trăite în această destinație.

În afara de activitățile sale obișnuite de marketing în Europa, VisitBritain a promovat Regatul Unit ca destinație încă din vara trecută, când a lăsat campania „Don’t miss the British Summer”, cu scopul de a crește rezervările last minute și de a prelungi perioada de rezervări de vară.

 

Cifre record

VisitBritain tocmai și-a publicat prognozele pentru 2020 și estimează un an record pentru sosiri și cheltuieli turistice. Se așteaptă ca cheltuielile realizate de călătorii străini în Regatul Unit ajunge la 31.200 de milioane de euro. Adică cu 6,6% mai mult decât cheltuielile preconizate în 2019, care au fost estimate la 29,4 miliarde de euro.

De asemenea, este de așteptat ca numărul de străini care vor vizita Regatul Unit în acest an va ajunge la 39,7 milioane, un alt record istoric, care reprezintă cu 2,9% mai mult decât în 2019. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.