Shadow

UNWTO anunță cele 10 companii finaliste în concursul de start-up

Cele 10 companii în cadrul concursului de start-up-uri convocat de UNWTO și Globalia își vor prezenta proiectele săptămâna aceasta la Fitur. Un total de 3.000 de proiecte din 32 de țări au participat la acest concurs. 

Cele zece start-up-uri finaliste sunt: Awake (Colombia), By Hours (Spania), e-bot (Germania), The FreeBird Club  (Irlanda), Howazit (Israel), Kompas (Marea Britanie), Pruvo (Israel), Refundit (Israel), Seevov (Israel) și Stay 22  (Canada).

Aceste zece companii finaliste își expun proiectele în cadrul Târgului Internațional de Turism, Fitur (23-27 ianuarie, Madrid), „în fața liderilor mondiali din sectorul turismului public și privat, precum și a potențialilor investitori”, după cum a informat UNWTO.

O imagine de arhivă a Fitur.
O imagine de arhivă a Fitur.

Criteriile concursului

Prin acest concurs, UNWTO a căutat „start-up inovatoare capabile să transforme modul în care se călătoreste și se trăiește turismul, întotdeauna într-un cadru de sustenabilitate (economic, social, de mediu).

Potrivit secretarului general al UNWTO, Zurab Pololikashvili, „cheia este de a conecta în mod colaborativ sectoarele publice și private și a crea oportunități de a împărtăși idei și proiecte”.

În conformitate cu UNWTO, „unicitatea și viabilitatea proiectelor, impactul lor potențial, modelul de afaceri și scalabilitatea acestuia, precum și profilul echipei din spatele inițiativelor, au fost criteriile pentru selectarea celor 10 finaliști”.

OMT: „Finaliștii se remarcă prin propunerea de proiecte inovatoare care redefinesc modul de planificare al călatoriilor sau trăirea experiențelor turistice”. 

Toate acestea sunt combinate cu „aplicarea tehnologiei pentru a revoluționa modelele de afaceri și managementul companiilor din sector”, adaugă UNWTO.

Globalia și Organizatia Mondială a Turismului au încredintat coordonarea concursului de start-up-uri companiei de consultanță în inovație Barabés.biz. Platforma tehnologică aleasă pentru a administra competiția a fost YouNoodle.

 

 

Sursă: hosteltur.com

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.