Shadow

Turismul francez pierde 40 de miliarde de euro din cauza pandemiei

Guvernul francez a considerat că pandemia de coronavirus a provocat pierderi imediate în sectorul turistic de cel puțin între 30 și 40 de miliarde de euro. 

 

În mod normal, turismul generează venituri de 180 de miliarde de euro, din care 60 de miliarde de către turismului internațional, Impactul imediat al pandemiei este de cel puțin între 30 și 40″, a declarat  în „Le Journal de Dimanche”, secretarul de stat pentru turism, Jean-Baptiste Lemoyne, făcând bilanțul sectorului estival. 

 

Lemoyne a subliniat că o parte a clientelei internaționale „a dispărut” și că mulți operatori prevăd o scădere a cifrei de afaceri de la 20 la 25% până la sfârșitul anului, deși începe să observe o creștere progresivă a turiștilor olandezi, germani, belgieni și elvețiani. 

 

Parisul este unul dintre principalele orașe efectate de absența chinezilor, rușilor și americanilor din cauza închiderii frontierelor

 

„Un hotel din două este închis, iar Luvru primește 10.000 de vizitatori pe zi în loc de 50.000, dar sper că reluarea de la 1 septembrie a marilor târguri și spectacole profesionale va permite capitalei să aprindă din nou unul dintre motoarele sale economice”, a concluzionat. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.