Shadow

Travelminit.ro: Se scumpesc vacanțele în România

Toamna oferă prilejul turiștilor români să își programeze mici vacanțe de weekend sau city break-uri în România. Conform datelor portalului de rezervări hoteliere Travelminit.ro, prețul cazării în hotelurile și pensiunile din România a crescut cu 9% față de 2018 și cu 55% față de 2017. Cele mai căutate destinații din România pentru vacanțele de toamnă rămân zonele montane (Valea Prahovei, Transfăgărășanul) dar și stațiunile balneoclimaterice și chiar orașele precum București, Cluj, Iași și Timișoara.

Creștere cu 55% a prețului unei nopți de cazare în 2019 comparativ cu 2017

Tichetele de vacanță au influențat prețul hotelurilor în 2019, Travelminit raportând o creștere de preț de 55% față de 2017 și de 9% față de 2018 pentru o noapte pentru 2 persoane, iar pentru o familie creșterea este de 44% față de 2017 și de 9% față de 2018.

București, cea mai scumpă destinație din România

Printre cele mai scumpe destinații din România în 2019 se regăsește capitala, cu un preț de aproximativ 300 de euro pe sejur, fiind urmată de litoralul românesc și Delta Dunării cu o medie de 287 de euro pe sejur. De asemenea, stațiunile balneoclimaterice se află în topul celor mai scumpe destinații din România cu un preț de 240 de euro pe sejur, mediu 3 nopți. Activitățile specifice fiecărei zone au crescut prețurile sejururilor, unele pachete incluzând și activități populare cum ar fi excursii cu barca în Delta Dunării sau tratamente balneo.

În topul celor mai scumpe tipuri de cazări se află apartamentele care pot acomoda un număr mai mare de persoane, cu o medie de 227 de euro pe 3 nopți (76 euro pe noapte), pe locul doi situându-se hotelurile cu un preț de aproximativ 204 euro pe 3 nopți (68 euro pe noapte). Pensiunile și cabanele pot fi rezervate cu un cost de aproximativ 146 euro pe 3 nopți (76 euro pe noapte).

Valea Prahovei, stațiunile balneoclimaterice și marile orașe ale României, preferate de turiști pentru vacanțele de toamnă

Specificul călătoriilor de toamnă este că acestea se desfășoară majoritar pe perioada weekendului sau a weekendului prelungit, Joi – Duminică, iar numărul mediu de nopți rezervate de un cuplu, o familie sau un grup de turiști este de 2-3 nopți. Principalele destinații din România spre care se îndreaptă românii sunt Valea Prahovei, Transfăgărașanul, stațiunile balneoclimaterice din Covasna și Harghita, dar și orașe precum Cluj, Timișoara, Iași și Sibiu.

În perioada dintre lunile septembrie – decembrie, turiștii își rezervă sejurul cu aproximativ o lună înainte.

Românii optează pentru vacanțe mai dese dar mai scurte ca durată

Platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro a înregistrat în primele 9 luni ale anului 2019 de trei ori mai multe rezervări decât în aceiași perioadă a anului 2017 și de două ori mai multe nopți rezervate.

Aproape jumătate din numărul total al rezervărilor sunt făcute pentru perioade de 2-4 zile de vacanță și un sfert din acestea sunt pentru rezervări de o singură noapte. O rezervare din 10 se face pentru vacanțe mai lungi, de 5-7 zile.

Rezervări hoteliere de 12 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2019

„Rezervările hoteliere în România clar au fost puternic influențate de posibilitatea folosirii voucherelor de vacanță. Nu numai că românii au rezervat într-un număr mai mare, dar optează pentru hoteluri mai bune și servicii suplimentare. Așa se face că Travelminit.ro și-a dublat valoarea rezervărilor în ultimii doi ani. Dacă în 2018 valoarea totală a rezervărilor pe Travelminit.ro era de 6 milioane euro, în 2019 rezervările până în luna Septembrie totalizează deja peste 12 milioane euro, urmând să ajungă la 15 milioane de euro până la finalul anului.” a declarat Rigo Ferenc, CEO și fondator Travelminit.ro

„Pentru că există un potențial enorm pentru piața din România, ne propunem să investim în tehnologia platformei astfel încât să facilităm și mai mult procesul de rezervare. Deși peste 90% din rezervări sunt făcute online, asigurăm si suport offline pentru toți cei care doresc să interacționeze telefonic cu noi. Echipa noastră in sezon număra 60 de colegi, dintre care peste 25 de colegi asigură suportul telefonic pentru toate rezervările noastre” a declarat Laszlo Buzogany – CEO și fondator Travelminit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.