Shadow

Travelminit.ro: Românii se înghesuie să rezerve cabane cu ciubăr pentru Ziua Îndrăgostiților

Comunicat de presă

Odată cu Ziua Îndrăgostiților, luna februarie aduce o creștere mult așteptată a rezervărilor față de alte luni ale anului, afirmă hotelierii. Fie că vor să sărbătorească Valentine’s Day sau Dragobetele, românii au căutat în această perioadă unitățile de cazare cu ciubăr, conform rezervărilor efectuate de platforma Travelminit.ro. Cele mai solicitate destinații pentru luna februarie sunt cabanele din zona montană situate în apropierea pârtiilor de ski sau de săniuș, pentru care interesul românilor s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut.

Imagini pentru Travelminit.ro: Românii se înghesuie să rezerve cabane cu ciubăr pentru Ziua Îndrăgostiților

Ciubărul este noua vedetă a vacanțelor românilor

Deși românii nu sărbătoresc în mod tradițional ziua de Valentine’s Day, anul acesta focusul rezervărilor pentru luna februarie s-a concentrat asupra unităților de cazare care oferă și ciubăr, printre alte facilități. Interesul românilor pentru acest tip de cazare a crescut în luna ianuarie 2021 cu 68%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Dintre cele 517 unități de cazare cu ciubăr listate pe platforma de rezervări hoteliere, cele mai multe se regăsesc în județele Covasna, Harghita și Mureș, urmate de Crișana și Maramureș.

Cei mai mulți turiști s-au orientat către cabane, iar numărul de cabane rezervate în luna ianuarie este mai mare cu 86% față de anul trecut. Poziționarea acestora în locuri izolate, în natură sau în zone neaglomerate și faptul că pot fi închiriate integral se numără printre motivele pentru care se datorează această creștere, spun specialiștii Travelminit.ro.

Costul mediu al unei vacanțe cu ciubăr pentru 2 adulți este 540 lei

Românii vor plăti în medie pentru o vacanță romantică de 2 persoane cu diverse facilități incluse, precum ciubăr, 540 lei pentru 2 nopți. Dacă optează pentru un sejur mai lung, de 4 nopți, românii vor scoate din buzunare în medie 964 lei. De asemenea, pentru cei care vor să călătorească alături de familie costul mediu al unei vacanțe de 2 nopți este 623 lei, pentru 2 adulți și 2-3 copii sau 1.237 lei pentru 4 nopți.

Conform estimărilor Travelminit.ro vârful de ocupare hotelieră va fi in weekendul 26 – 28 februarie, adică de Dragobete, urmat de weekendul 12 – 14 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.