Shadow

Travelminit.ro: Căutările pentru vacanțe în România au crescut cu 52% în doar o săptămână

Comunicat de presă

Vești minunate pentru turiștii care au planuri de călătorie în România anul acesta. În pragul sezonului estival, cardurile de vacanță pentru 2022 au început să fie încărcate, o măsură așteptată cu nerăbdare atât de turiști, cât și de hotelieri. Voucherele de vacanță vor putea fi folosite numai pe teritoriul țării noastre, iar în cazul celor rămase neutilizate din 2019 și 2020, termenul de valabilitate a fost prelungit până în iunie 2022, astfel că turiștii mai au o șansă pentru a profita de ele.

Travelminit.ro: Căutările pentru vacanţe în... | News.ro

Emiterea noilor vouchere de vacanță reprezintă o decizie importantă pentru turismul intern, greu încercat în ultimii doi ani de situația pandemică, un stimul financiar care va contribui semnificativ la dezvoltarea industriei.

„Încă de când Guvernul a anunțat că, în 2022, va emite din nou vouchere de vacanță, am așteptat vestea că românii se vor bucura iarăși de un stimulent financiar important pentru a călători în țară. Sezonul de vară este cea mai aglomerată perioadă pentru turismul românesc și ne dorim să convingem cât mai mulți români să dea o șansă turismului intern. Căutările pentru vacanțe în România au crescut cu 52% în doar o săptămână, turiștii deja își fac planuri pentru lunile de vară. În acest context, am încercat să ne pregătim din timp pentru momentul încărcării cardurilor, astfel că, în momentul de față, avem cea mai largă ofertă de cazare cu vouchere de vacanță. În plus, am simplificat procesele, astfel încât turiștilor să le fie mai ușor ca niciodată să facă rezervări. Pe Travelminit.ro, rezervarea cazării și plata se fac online, rapid și simplu, folosind direct cardul de vacanță. În același timp, am pus la cale un program de loialitate care oferă prețuri reduse la cazări din toată România, la care înregistrarea se face gratuit. Prin intermediul acestui program, clienții noștri pot beneficia de reduceri între 10-20%, plus servicii gratuite.” a declarat Ferenc Rigo, CEO al platformei hoteliere online Travelminit.ro.

Ce sumă acoperă și cum funcționează voucherele de vacanță pentru 2022

Începând din acest an, tichetele de vacanță vor fi disponibile numai pe suport magnetic, pe un card alimentat cu 1.450 de lei, aceeași sumă ca și până acum. Pe Travelminit.ro, plata cu cardul de vacanță se face rapid, dintr-un click, ceea ce eficientizează procesul de rezervare a cazării. Perioada de valabilitate a voucherelor emise în 2022 este de un an, însă o altă veste bună pentru turiști este că statul va oferi în mod recurent aceste tichete până în 2026 inclusiv.

De aceste vouchere se vor putea bucura salariații din sectorul bugetar, care au început deja să primească sumele pe card, însă și cei din mediul privat pot beneficia de tichete de vacanță, în cazul în care companiile lor iau o decizie în acest sens.

Odată ce intră în posesia voucherelor de vacanță, turiștii pot începe să-și facă planuri pentru următoarele sejururi. Tichetele pot fi utilizate numai în România, iar procedura este una extrem de simplă: beneficiarul voucherului alege hotelul, pensiunea sau vila unde dorește să meargă în concediu, verifică dacă unitatea de cazare selectată este pe lista partenerilor care acceptă vouchere de vacanță, face rezervarea și achită folosind cardul primit. Important de precizat este faptul că voucherele de vacanță nu sunt transmisibile (pot fi folosite numai de către beneficiarul lor, în baza unui document de identitate) și nici rambursabile.

Voucherele de vacanță dau startul sezonului estival

Potrivit unui sondaj de opinie realizat recent de Travelminit.ro, 21% dintre respondenți au declarat că nu au mers în vacanță în România înainte de a primi aceste vouchere, în timp ce 84% dintre cei care au răspuns la chestionar susțin că au crescut numărul sejururilor pe care le rezervă în decursul unui an grație acestei măsuri, o dovadă în plus a faptului că tichetele reprezintă un sprijin important pentru industria hotelieră.

În plus, emiterea noilor vouchere se sincronizează perfect cu debutul sezonului estival, ceea ce va duce la o creștere a numărului de rezervări pentru următoarele luni, mai ales că litoralul românesc este principala destinație în care turiștii folosesc voucherele de la stat. Acesta este și motivul pentru care hotelierii și specialiștii din industrie le recomandă turiștilor să își facă din timp rezervările, astfel încât să se bucure de o gamă variată de opțiuni de cazare, dar și de prețuri accesibile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.