Shadow

The Student Hotel a obținut o finanțare de 300 de milioane de euro

The Student Hotel (TSH), lider în servicii mondiale de cazare (hotel și cămin studențesc) a obținut o finanțare de 300 de milioane de euro de la Aermont și APG, actualii săi acționari, pentru a-și promova planurile de expansiune internațională, potrivit unui comunicat. În plus, noua injecție financiară va permite companiei să lanseze construcția a șapte noi hoteluri emblematice „în cele mai importante orașe ale UE”, să adauge 3.000 de camere la portofoliul său existent, să finanțeze dezvoltarea tehnologică în hotelurile sale și să obțină investiții noi. APG a contribuit cu 175 de milioane de euro din această investiție prin brandul LRF, administrat de LaSalle. 

În ciuda faptului că COVID-19 a imobilizat multe grupuri de ospitalitate, modelul hibrid al TSH a permis companiei „să treacă cu succes prin pandemie, permițând chiar deschiderea a trei hoteluri în ultimele 18 luni: Bologna, Delft și Viena, cel mai mare hotel din oraș”, potrivit unui comunicat.

Pentru TSH, 2022 va fi un alt an important, întrucât estimează că veniturile sale vor depăși 100 de milioane de euro, cu 25% mai mult decât veniturile pre-pandemie din 2019. De altfel, grupul își va extinde oferta de camere, peste 1.000 de camere noi, cu deshiderea hotelurilor sale în Madrid, Barcelona și Toulouse.

În plus, va deschide încă trei hoteluri în 2022, ceea ce îi va permite să-și extindă prezența în Europa.

Studenții, un pariu câștigător

„Am avut rezultate mai bune decât multe companii hoteliere tradiționale în timpul pandemiei. Clienții noștri studenți și oaspeții de co-working și co-living au fost foarte loiali și ne-au ajutat să ne asigurăm un EBITDA pozitiv„, a spus Charlie McGregor, CEO și fondator TSH într-o declarație.

Charlie McGregror, CEO și fondator al TSH.

„Datorită modelului nostru hibrid, am reușit să creștem rapid alocarea camerelor studenților, într-un moment în care călătoriile de leisure și de business au dispărut. În ciuda restricțiilor de mobilitate, blocajelor și suspendării cursurilor pentru studenți, am atins un grad de ocupare puternic în ultimele 18 luni chiar și în noile piețe unde tocmai am deschis”, adaugă el.

Un grad de ocupare de 51%

Pe parcursul anului universitar 2020-2021, THS a atins un grad de ocupare de 51% în toate locațiile și tipurile de camere ale sale.

Pe măsură ce lumea va începe să se redeschidă și restricțiile se vor relaxa, grupul se așteaptă la o revenire puternică a cererii. Din septembrie, „rezervările pe termen lung au revenit deja la nivelurile din 2019, cu un grad de ocupare aproape de 100% și cu liste de așteptare”, spune el.

De asemenea, grupul a reușit să gestioneze peste 20% din camerele sale de hotel pentru piața studenților în 2019, iar până în 2022 se așteaptă să obțină o ocupare combinată în intregul său portofoliu de peste 80%.

Rezistența modelului hibrid

„Noul scenariu care a provocat pandemia a demonstrat rezistența modelului de afaceri hibrid al The Student Hotel, datorită diverselor sale surse de venit. Și datorită portofoliului său semnificativ de proprietăți din Europa și experienței sale în sectorul de cazare, TSH iese din pandemie bine capitalizat și superb poziționat pentru a-și consolida poziția de lider în rândul publicului milenial și al generației Z”, indică Vincent Rouget, partener al Aermont.

Fondată în 2012, THS are sediul în Amsterdam și are 450 de angajați. Toate proprietățile THS oferă un campus cu utilizare mixtă, cu cazare, baruri, restaurante, săli de sport, magazine de vânzare cu amănuntul, spații de întâlnire și evenimente și co-working.

Cu peste 11.000 de camere deschise și în curs de dezvoltare în Europa, THS operează în 15 locații europene: două hoteluri în Amsterdam și unul în Berlin, Haga, Delft, Viena, Groningen, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam, Paris, Florencia și Bolonia.

TSH Campus Barcelona Marina.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.