Shadow

The Meliá Collection intră în Toscana cu hotelul Tenuta di Artimino

Noul brand Meliá Hotels International care reunește un catalog de hoteluri unice cu o personalitate unică, The Meliá Collection, tocmai și-a prezentat cea mai recentă incorporare. Este vorba de complexul Tenuta di Artimino, un loc istoric din inima Toscanei, la doar 20 de kilometri de Florența, care își va deschide porțile în aprilie, devenind al nouălea hotel al companiei din Italia

Situată printre dealurile și podgoriile din Montalbano, care adăpostiseră o așezare etruscă, Vila Medici „La Ferdinanda” a fost construită în 1596 la ordinul Marelui Duce Ferdinand I de Medici, conform proiectului lui Bernardo Buontalenti. Cunoscută și sub numele de Vila celor o sută de hornuri (Villa dei Cento Camini) este un sit al Patrimoniului Mondial al UNESCO din 2013.

Alături se află hotelul, într-o clădire renascentistă din secolul al XVII-lea, la care se adaugă un grup de cabane sitúate în satul medieval Artimino, aflat la 500 de metri.

Vedere aeriană a complexului hotelier Tenuta di Artimino.

Complexul are un total de 102 camere, apartamente, vile și cabane, precum și propia cramă, restaurantul gourmet Biagio Pignatta, restaurantul La Cantina del Redi (situat în inima orașului Artiminio), o piscină, spa și grădini extinse și spații pentru organizarea de evenimente.

Camerele sunt inspirate din stilul renascentist toscan, cu podele de teracotă, grinzi de lemn și elemente din Pietra Serena, gresia tipic toscană.

În următoarele luni, vor fi efectuate mai multe lucrări de renovare și redecorare în camere și zone comune, pentru a spori experiența oaspeților săi, păstrând mereu moștenirea istorică și culturală a acestei moșii unice.

Hoteluri de lux unice

La sfârșitul anului trecut, Meliá Hotels International a anunțat lansarea The Meliá Collection, noua sa colecție de hoteluri de lux cu spirit independent pentru călătorul care caută autenticitate și conexiune cu destinația.

Este vorba de hoteluri atent selectate, fie pentru locația lor iconică, fie pentru semnificația istorică pe care o reprezintă și care oferă un set de experiențe unice menite să descopere esența acestor enclave.

În prezent, brandul reunește unele dintre cele mai inedite hoteluri din portofoliul companiei, precum Meliá Serengeti Lodge (Tanzania), Hacienda del Conde (Tenerife, Spania), Hotel Villa Marquis (Paris, Franța) sau Meliá Desert Palm (Dubai, Emiratele Arabe Unite), printre altele.

Pentru Meliá, incorporarea acestui hotel reprezintă un obiectiv fundamental în strategia sa de creștere în Italia, pe care o descrie drept „unul dintre principalele sale centre de dezvoltare din Europa” și unde operează în prezent cinci hoteluri în Roma, Milano și Genova.

Pe lângă deschiderea Tenuta di Artimino, compania va deschide în 2023 maiestuosul Gran Meliá Cordusio (Milano) și primele două unități din Sicilia (Meliá Siracusa și Meliá Taormina), continuă în același timp să exploreze alte proiecte în destinații precum Sardinia și Puglia.

Leagănul Renașterii

Toscana, o regiune din centrul Italiei cu capitala la Florența, este a doua cea mai vizitată regiune din țară, după Veneto. Pe teritoriul său, pe lângă capitală, se află și alte atracții turistice celebre, precum Pisa, Siena, Lucca, Castiglione della Pescaia sau Grosseto, precum și aproximativ 120 de rezervații naturale protejate.

Regiunea este cunoscută pentru peisajele sale frumoase și pentru vastul său patrimoniu istoric și cultural. Leagăn al Renașterii în Italia, a fost casa a numeroase personalități influente ale vremii, ale căror moștenire este păstrată în unele dintre cele mai cunoscute muzee ale țării, precum Galeria Ufizi și Palazzo Pitti.

Regiunea este, de asemenea, renumită pentru lunga sa tradiție vinicolă și, printre vinurile sale renumite se numără Chianti, Vino Nobile di Mantepulciano, Morellino di Scansano sau vinul Carmignano, care este produs pe moșia Tenuta di Artimino.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.