Shadow

SUA ar putea rămâne închise călătoriilor internaționale până în noiembrie

Statele Unite ar putea să-și mențină granițele închise pentru călătorii din Regatul Unit și Europa până după Ziua Recunoștinței în noiembrie. Așa consideră industria transportului aerian americană, care deja reduce zborurile transatlantice pentru iarnă. 

Marile companii aeriene din Statele Unite nu sunt siguri că restricțiile dure asupra călătoriilor internaționale ale guvernului federal vor fi ridicate, nici acum nici luna viitoare. De fapt, potrivit The Telegraph, companiile aeriene  întârzie deja planurile de a zbura din nou între Londra și New York până în noiembrie, coincizând cu „frontiera psihologică” a sărbătorii Ziua Recunoștinței, când sunt milioane de oameni în mișcare.

Companiile aeriene se așteptau ca guvernul Joe Biden să faciliteze măsurile împotriva călătoriilor internaționale începând din septembrie, dar creșterea cazurilor variantei Delta în Statele Unite și în alte țări îngrijorează autoritățile și le face extrem de prudente. 

Presiunile industriei asupra administrației Biden pentru a obține o dată de redeschidere nu au avut succes, iar de la optimismul de acum câteva săptămâni s-a trecut la perspectiva pesimistă de reluare a călătoriilor în noiembrie.

Fără reciprocitate

Și asta în ciuda faptului că, Casa Alba a declarat în repetate rânduri că lucrează „activ” la redeschiderea granițelor țării pentru călătorii din Uniunea Europeană și Regatul Unit, deși poate doar pentru persoanele complet vaccinate. Cu toate acestea, nu a fost așa.

Atât UE cât și Regatul Unit și-au deschis deja granițele pentru călătorii vaccinați din Statele Unite, deși pentru moment această țară nu intenționează să aplice reciprocitate. 

La fel se întâmplă și cu Canada, care a deschis frontiera cu vecinul său sudic pe 9 august, urmând planurile Guvernului, deși frontiera rămâne închisă din partea SUA.

Pe lângă deschiderea frontierelor terestre, Canada a extins numărul de aeroporturi în care aeronavele din Statele Unite pot ateriza de la patru la nouă. Graniță fusese închisă în martie 2020, când ambele țări au decis să oprească călătoriile internaționale.

Varianta Delta

Călătorii americani sunt preocupați, la fel ca și autoritățile, de incidența variantei Delta. Unul din 20 de călători chestionați de Travel Again a spus că variantele le subminează complet încrederea în a călători, da mai important, 65% spun că se simt astăzi „oarecum mai puțin în siguranță” pentru a întreprinde o călătorie  datorită extinderii variantei Delta, potrivit unor date colectate la mijlocul lunii august.

În acest moment, incidența acumulată în Statele Unite este de 592,47 cazuri noi la 100.000 de locuitori la 14 zile, o rată care este considerată foarte mare.

La data de 22 august, înregistra 37.709.810 persoane confirmate cu coronavirus, cu 36.692 mai mult decât în ziua precedentă. Este țara cu cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus. În ultima zi, peste o mie de persoane au murit de Covid.

51,2% din populație a fost vaccinată cu schema completă, iar 60,3% au cel puțin o doză.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.