Shadow

SUA vor cere test negativ de COVID pentru pasagerii internaționali

Începând de marți, 26 ianuarie, toți pasagerii internaționali care zboară către aeroporturile Statelor Unite trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ înainte de îmbarcare. „Testele nu elimină riscul”, admit oficialii federali din domeniul sănătății publice, dar „combinate cu o perioadă de izolare și precauții, cum ar fi utilizarea măștilor și distanța socială, pot face călătoria mai sigură și pot contribui la reducerea răspândirii virusului în avioane, aeroporturi și destinații”. Nu va fi suficient ca pasagerul să furnizeze un certificat de vaccinare, deoarece o persoană vaccinată poate transmite în continuare infecția. 

Noua politică impune, potrivit New York Times, ca toți pasagerii de transport aerian, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, să prezinte rezultatele unui test negativ înainte de a se îmbarca în Statele Unite, efectuat cu trei zile înainte de zborul lor. Dacă au suferit deja infecția, trebuie să furnizeze dovezi documentare că s-au recuperat.

Dovezile de imunitate prin vaccinare nu vor fi suficiente, potrivit autorităților federale, deoarece persoanele vaccinate pot fi infectate, teoretic, și transmite virusul în timpul zborului chiar dacă nu sunt bolnavi.

Autoritățile nu vor cere mai multe teste în cele trei luni care urmează unui test pozitiv, atâta timp cât călătorul nu prezintă simptome. Astfel, călătorul se poate deplasa cu documentația care dovedește că a dat pozitiv la un test plus o scrisoare de la serviciul de sănătate public sau privat care să ateste că acea persoană are permisiunea de a călătorii. 

Companiile aeriene trebuie să confirme testele negative ale pasagerilor sau documentația care dovedește că aceștia s-au recuperat din boală înainte de îmbărcare. În cazul în care un pasager nu furnizează dovezi că a dat negativ la un test sau nu furnizează documentația pentru a se asigura că este recuperat după ce a suferit infecția, compania aeriană trebuie să le refuze îmbarcarea.

Până acum, cerința de a avea un test negativ pentru a intra în SUA se aplica numai călătorilor din Regatul Unit. Administrația Trump a introdus această măsură atunci când noua variantă a coronavirusului a apărut în Anglia.

CDC (Centers for Disease Control and Prevention), autoritatea federală pentru controlul și prevenirea bolilor, recomandă tuturor călătorilor, inclusiv celor care zboară în propria țară, să facă un test cu trei zile înainte de a urca în avion.

Grupul Airlines of America a anunțat că sprijină noua politică de testare a guvernului federal.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.