Shadow

Studiu HotelGuru.ro: Românii au folosit voucherele de vacanță pentru rezervarea concediului de Paște

Conform unui studiu realizat de platforma de rezervări HotelGuru.ro principala destinație pentru vacanța de Paște a românilor rămâne și în acest an România. Printre destinațiile preferate de români se număra Transilvania și satele din Bucovina (33,7%), Delta Dunării (13,7%) și litoralul românesc (11,6%). 

shutterstock_1149477422, By MAVRITSINA IRINA (1)

La vacanța de Paște se adaugă și ziua liberă de 1 Mai, motiv pentru care numărul rezervărilor a crescut în această perioadă, afirmă hotelierii. Și anul acesta românii preferă destinațiile din România pline de tradiții și obiceiuri de Paște iar hotelierii pregătesc meniuri tradiționale pentru a-i primi pe oaspeți într-un decor de sărbătoare.

Românii au folosit voucherele de vacanță pentru rezervarea vacanței de Paște

Voucherele de vacanță au fost folosite de peste 40% dintre respondenți pentru această mini-vacanță, profitând de ultimele săptămâni în care pot fi folosite.

Cei care nu au avut vouchere de vacanță, au alocat între 200 și 400 lei / zi de persoană. 

Aproape 80% dintre respondenți au declarat că vor încerca să se încadreze în suma de 200 lei / zi de persoană, în timp ce 17,9% dintre respondenți  au declarat că se vor încadra în 300 de lei de persoană, pe zi. Doar 5% dintre respondenți au declarat că vor cheltui până la 400 lei pe zi, de persoană, în vacanța de Paște.

Românii care au participat la studiu vor pleca în concediu cu familia, inclusiv cu copiii (43,2%), iar 37,9% dintre respondenți aleg să meargă în cuplu sau cu prietenii. 32,6% dintre românii care au răspuns chestionarului online își vor petrece sărbătorile Pascale acasă, motivul principal fiind bugetul redus (43,8%), dar și pentru a petrece sărbătorile acasă cu familia (39,1%) sau lipsa zilelor libere (17,2%).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.