Shadow

Statele Unite intenționează să ceară dubla vaccinare pentru toți vizitatorii străini

Statele Unite intenționează să solicite ca toți viiztatorii străini care sosesc în țară să fie complet vaccinați împotriva COVID-19, cu unele excepții, a dezvăluit un funcționar de la Casa Albă. Măsura face parte dintr-un plan la care grupurile inter-agenții ale administrației președintelui SUA, Joe Biden, lucrează în vederea unei posibile ridicări a restricțiilor actuale de călătorie. 

Funcționarul a indicat că obiectivul este de a avea „un nou sistem pregătit” pentru momentul în care călătoriile pot fi redeschise. Aceasta include „o abordare pe etape care va însemna în cele din urmă, cu excepții limitate, că cetățenii străini care călătoresc în Statele Unite (din toate țările) trebuie să fie pe deplin vaccinați”, a adăugat el.

În prezent, restricțiile afectează cele 26 de state europene din spațiul Schengen, plus Regatul Unit, Irlanda, Brazilia, China Iran, Africa de Sud și India. Trebuie menționat faptul că aceste restricții nu afectează România.

Pentru călătorii din toate aceste țări există o singură modalitate de a intra: obținerea unei „excepții de interes național” (NIE), un permis special de intrare care se acordă numai din motive umanitare, economice, de sănătate sau securitate națională specifice.

Statele Unite intenționează să ceară dublă vaccinare pentru toți călătorii internaționali. Fotografie: EFE.

Administrația Biden vrea să redeschidă călătoriile pentru a stimula industria aviației și turismului, dar nu este încă „pregătită să ridice restricțiile imediat” din cauza creșterii tot mai mari a cazurilor de COVID-19.

La data de 26 iulie, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a confirmat intenția guvernului Biden de a menține restricțiile actuale de călătorie din cauza creșterii noilor infecții cu varianta delta a coronavirusului. 

Potrivit Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), delta și diferitele sale subvariante au cauzat 93% din cazurile secvențiate în SUA în ultimele două săptămâni ale lunii iulie, iar în unele zone a reprezentat 98%.

Într-o singură lună, Statele Unite au trecut de la o medie de mai puțin de 15.000 de infecții pe zi la începutul lunii iulie la 80.000 de persoane infectate pe zi în august.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.