Shadow

Statele Unite intenționează să se alăture din nou UNWTO

Statele Unite explorează posibilitatea de a se alătura din nou Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO)„, a declarat Emma Doyle, șefa adjunctă a personalului președintelui acestei țări, care a condus delegația care a participat la consiliul executiv al UNWTO, care a avut loc săptămâna trecută la Baku (Azerbaidjan). Ea a afirmat că țara sa așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu această organizație „pentru a promova turismul în întreaga lume”. 

 

Statele Unite, membru fondator al UNWTO, a abandonat entitatea cu peste 40 de ani în urmă. Cu toate acestea, a acceptat acum invitația personală a secretarului general, Zurab Pololikashvili, de a se alătura reuniunii din Azerbaidjan. O decizie primită de UNWTO ca un semnal al angajamentului acestei țări față de mandatul acestei entități. 

 

Cea de-a 110 sedință a consiliului executiv al UNWTO se reunește la Baku cu statele membre, cu reprezentanți ai sectorului public și privat. 

În centrul imaginii, împreună cu secretarul general al OMT, Zurab Pololiksvili, sunt responsabilii de turism din Argentina, Azerbaidjan și Grecia.
În centrul imaginii, împreună cu secretarul general al OMT, Zurab Pololiksvili, sunt responsabilii de turism din Argentina, Azerbaidjan și Grecia.

 

Enma Doyle, care a condus această delegație împreună cu ambasadorul Kevin E. Moley, asistentul secretarului de stat al Statelor Unite, citându-l pe președintele Donald Trump, a declarat că „America First nu înseamnă numai Statele Unite”. 

 

În plus, s-a arătat convinsă că „există un potențial extraordinar pentru ca UNWTO, cu accentul său pe crearea locurilor de muncă și educație, să fie un far de inovare pentru alte organizații internaționale”. 

 

Membrii UNWTO au salutat prezența Statelor Unite în cadrul reuniunii de la Baku, ca recunoaștere a importanței crescânde a turismului pentru dezvoltarea economică globală și a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, precum și a susținerii conducerii acestei organizații. 

 

Statele Unite sunt una dintre cele mai mari piețe turistice din lume, atât ca destinație turistică cât și ca piață sursă. În 2018, a primit peste 60 de milioane de vizitatori și, potrivit celui mai recent Barometru al UNWTO, sectorul turismului a crescut cu 7% în primul trimestru al anului 2019, față de aceeași perioadă a anului trecut. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.