Shadow

Sezonul uraganelor se intensifică

Sezonul uraganelor din Atlantic, care își atingea cea mai mare activitate între august și octombrie, când se întâmplă „95%” din evenimente s-a intensificat odată cu dispariția fenomenului El Niño în Pacific, după cum a informat Administrația Națională de Oceane și Atmosferă din Statele Unite (NOAA). 

În actualizarea sa a prognozei pentru acest sezon, NOAA se așteaptă la o creștere de 30% la 45% a probabilității  unei activități „peste normal”.

În medie, sezonul uraganelor din Atlantic produce 12 furtuni care au primit nume, dintre care șase devin uragane, inclusiv trei majore.

Agenția federală estimează acum de la 10 la 17 furtuni tropicale care au primit nume, adică cu vânturi de peste 39 de mile pe oră sau mai mult (63 km/h), din care între cinci și nouă se vor transforma în uragane cu vânturi de 74 mile pe oră sau mai mult (120 km/h).

Înainte de a începe sezonul, la 1 iunie, el a prevăzut între 4 și 8 uragane.

În revizuirea sa, NOAA a menținut aceeași probabilitate de între 2 și 4 cicloni majori, adică cu vânturi de 111 mile pe oră sau mai mult (179 km/h).

Infographic: NOAA

Schimbări

Gerry Bell, metereologul șef al Centrului de Predicție al Climei al NOAA, a declarat la o conferință de presă că creșterea se datorează parțial dispariție fenomenului El Niño în Oceanul Pacific.

„El Niño suprimă de obicei activitatea uraganelor in Atlantic, dar acum, după ce a dispărut este posibil să vedem un sezon mai aglomerat de acum încolo.”

„Perspectiva actualizată de astăzi este un moment care trebuie pregătit„, a declarat Pete Gaynor, administrator interimar al Agenției Federale de Management pentru Situații de Urgență (FEMA).

Gaynor a îndemnat „toată lumea” se află mai multe despre pericolele uraganelor și să se pregătească acum, în avans.

FEMA și „Campania sa Ready” au publicat videoclipuri în care se arată amenințarea mortală pe care o reprezintă uraganele, în special surplusurile de ciclonuri și inundațiile, pentru a contribui la accentuarea importanței respectării instrucțiunilor.

Luni cu mai multe uragane

Bell a amintit că până acum au existat două furtuni cu nume primite, printre care un uragan, Barry, și că din august până în octombrie sunt lunile cele mai aglomerate, unde 95% din aceste fenomene naturale apar în Atlantic.

Ca în fiecare an, Bell și metereologii NOAA au subliniat că un singur uragan este deja „catastrofal”.

Ei au amintit, de asemenea, ultimele două sezoane, care au devastat sudul Statelor Unite și al Caraibelor, cu uraganele HarveyMaria și Irma în 2017 și Florence și Michael în 2018.

Actualizarea prognozelor, a declarat NOAA, este pentru întregul sezon de uragane de șase luni, care a început pe 1 iunie și finalizează pe 30 noiembrie.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.