Shadow

Sabre își va reduce personalul cu 15% până la sfârșitul lunii iunie

Pierderea locurilor de muncă fac parte din strategia de repoziționare a afacerii Sabre, care se concentrează pe căutarea de oportunități de afaceri și pe reducerea costurilor, pentru care intenționează să concedieze 15% din forța sa de muncă într-un proces care se așteaptă să fie finalizat până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru, ceea ce va costa compania 63,76 milioane de euro între 2023 și 2024. 

Acest lucru a fost precizat într-o declarație a președintelui și director general Kurt Ekert, care a preluat rolul de CEO la sfârșitul lunii aprilie, după ce a devenit președinte al companiei la sfârșitul anului 2021, în condițiile în care veniturile din activitatea de turism au crescut cu 27%, la 616,6 milioane de euro, inclusiv veniturile din distribuție, care au crescut cu 53%, la 479 milioane de euro.

Kurt Ekert, președinte Sabre.

„Ne desfășurăm activitatea într-o industrie în schimbare dinamică, în care clienții cer tehnologii moderne de retail care să ofere inovație în ritm și la scară largă. Credem că acesta este momentul potrivit pentru a impulsiona schimbarea și la Sabre”, a declarat Ekert, care consideră că este un moment interesant pentru a prelua conducerea” companiei.

Măsurile de economisire a costurilor fac parte din obiectivul Sabre de a obține un flux de numerar liber de 455,4 milioane de euro în 2025 și un EBITDA ajustat de 820 de milioane de euro. Reducerea costurilor și creșterea fluxului de numerar liber sunt doar două dintre prioritățile actuale ale companiei, deoarece creșterea durabilă și stimularea inovației se află, de asemenea, pe listă.

Planuri de viitor 

În domeniul soluțiilor de călătorie, dezvoltările viitoare vor include extinderea sistemului global de distribuție, o platformă globală de cazare B2B cu mai multe surse și mai multe activități în domeniul comerțului cu amănuntul al companiilor aeriene, inclusiv NDC. Soluțiile hoteliere, inclusiv ofertele de retail inteligent vor juca, de asemenea, un rol.

Sabre se așteaptă la reduceri de costuri de 182 de milioane de euro pe an, inclusiv 91 de milioane de euro în a doua jumătate a anului 2023 pentru „realinirea resurselor”.

În primul trimestru al cestui an, Sabre a raportat venituri de 676,8 milioane de euro, față de 532,8 milioane de euro în anul precedent. Creșterea a fost determinată de creșterile înregistrate în rezervările de bilete de avion, hoteluri și alte tipuri de călătorii, a precizat compania, cu o creștere de 49% a rezervărilor de distribuție față de primul trimestru din 2022.

Pierderea netă a Sabre datorită acționarilor a fost de 93,8 milioane de euro, față de un profit net de 38,2 milioane de euro în T1 2022, în timp ce EBITDA ajustat a fost de 52,8 milioane de euro de la un an la altul.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.