Shadow

Riviera Maya: hotelierii se așteaptă la cea mai bună vară din ultimii cinci ani

Prognoze optimiste ale hotelierilor din Riviera Maya pentru vara aceasta. Sectorul estimează că destinația va avea cel mai bun sezon de vacanță din ultimii cinci ani, cu o ocupare medie de peste 85% in cele peste 40.000 de camere ale sale, potrivit Asociației Hotelurilor Riviera Maya. 

 

După mai bine de doi ani de scădere a vizitatorilor și a veniturilor din cauza pandemiei de COVID-19, acest sezon este prezentat ca „o gură de aer prospăt pentru cele peste 140 de hoteluri care compun grupul”, așa cum explică președintele AHRM, Toni Chaves. 

 

„Observăm semne clare de redresare odată cu creșterea susținută a gradului de ocupare a hotelurilor și afluxul de mii de vizitatori dornici să viziteze Caraibele mexican după izolare și restricțiile cauzate de urgență sanitară”, detaliază liderul de afaceri, care promovează această cerere de camere și sosirea turiștilor va depăși nivelurile din 2019. 

 

Asociația subliniază că în luna iulie ocuparea a atins o medie de 80%, cele mai bune date fiind ultimul weekend al lunii, când a ajuns la 84%. Date care constratează cu cele înregistrate în 2021, când ocuparea hotelului era de 66% în aceeași perioadă.  

Playa de Carmen, în Riviera Maya.

 

Trebuie amintit că efectele crizei sargasului din Qantana Roo au lăsat un grad de ocupare de aproape de 50% în vara lui 2019

 

Provocări 

Chaves subliniază că prognozele pentru sezon sunt bune, în ciuda provocărilor cu care trebuie să se confrunte, precum sosirea masivă de sargase în anumite zile pe unele dintre principalele plaje, deficitul de personal hotelier și problemele de viabilitate care apar în accesul la Playa del Carmen și autostrada federală care face legătura cu Cancun. 

 

Asociația anticipează că în săptămânile următoare aproape 60% dintre vizitatori vor fi naționali, în special din Peninsula Yucatan, precum și din alte orașe precum Monterrey, Guadalajara si Mexico City. 

 

La rândul său, Secretariatul de Stat pentru Turism estimează că 3,5 milioane de vizitatori vor sosi în Quintana Roo în acest sezon de vacanță, cu 13% mai mult decât anul trecut, iar destinații precum Cancun și Riviera Maya vor primi cel mai mare număr de turiști, cu 1,4 si 1,1 milioane respectiv. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.