Shadow

Riscul de noi restricții: aproape un milion de locuri de muncă amenințate

Dacă Uniunea Europeană va impune din nou limitări asupra mobilității pentru a reduce noile valuri ale pandemiei de COVID-19 în această iarnă, până la 900.000 de locuri de muncă vor fi în pericol, potrivit World Travel and Tourism Council (WTTC). 

 

Organismul, care reunește membri ai industriei turismului, a declarat într-o declarație comună cu European Travel Commission (ETC) că noile „restricții severe” ar putea provoca pierderi de până la 35 de miliarde de euro în toată Uniunea Europeană. 

 

Reprezentanții sectorului au îndemnat cele 27 de state membre ale blocului comunitar să abordeze un „răspuns coordonat” la revenirea cazurilor de COVID-19. „Sectorul nu își poate permite răspunsuri naționale inconsecvente și în continuă schimbare”, au remarcat aceștia. 

 

Președintele WTTC, Julia Simpson, a subliniat nevoia „urgentă” de a „restabili încrederea în călătorii” și „să nu creeze o incertitudine mai mare”. 

 

„Implementarea vaccinurilor în întreaga Uniunea Europeană este printre cele mai bune din lume, cu 65% din populația deja complet vaccinată”, a adăugat Simpson, care a cerut guvernelor să nu dea înapoi în „progresele înregistrate în ultimele luni”. 

 

Revenirea la limitările călătoriei ar avea „consecințele catastrofale pentru locuri de muncă”, a subliniat el. 

 

Președintele ETC, Luís Araújo, a spus la rândul său, că UE „trebuie să evite o mai mare incertitudine și fragmentare”, și a cerut statelor membre „să lucreze împreună pentru a asigura libertatea de mișcare” în întregul bloc comunitar. 

 

Cu ratele mari de vaccinare actuale, intrarea în vigoare a certificatului COVID european și protocoalele stricte de securitate, călătoriile în siguranță sunt pe deplin posibile”, a precizat el. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.