Shadow

Propun un „Plan Marshall” pentru a finanța schimbarea către un model durabil

Convenția Europeană a Turismului, care la data de 14 octombrie i-a reunit pe responsabilii de turism din diferitele state, a concluzionat că una dintre prioritățile pentru următoarele luni este garantarea siguranței turiștilor, ceea ce necesită o mai mare coordonare în măsurile de reducere a COVID-19, limitând carantinele și armonizând colectarea datelor. În plus, au fost de acord să evidențieze, că unul dintre marile obiective pentru următorii 10-20 de ani, adaptarea turismului pentru decarbonizarea destinațiilor pentru a crea vacanțe mai ecologice. În acest scop, ei propun crearea unui „Plan Marshall” care ajută la finanțarea tranziției turismului către durabilitate și adaptare la schimbările climatice, precum și dublarea angajamentelor pentru îndeplinirea obiectivelor Pactului Verde European

Cei responsabili de portofoliile de Turism din țările Uniunii Europene (UE) consideră că, într-un context pandemic și într-un orizont pe termen mediu, cele trei puncte de acțiune cheie sunt garantarea unei experiențe turistice sigure și fluide, promovarea vacanțelor mai ecologice și în direcția turismului bazat pe date. Acest lucru a fost evidențiat de organizatorii Convenției Europene de Turism, sponsorizată de comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, și care a avut 800 de participanți europeni din sector.

Pentru a atenua efectele viitoarelor crize, s-a propus, de asemenea, consolidarea cooperării pentru stabilirea de noi servicii și oferte inovatoare și inteligente de turism și crearea rezistenței și adaptarea la o cerere în schimbare a consumatorilor, acordând prioritate calității  în raport cu volumul.

Uniunea Europeană își propune să promoveze vacanțele „mai verzi”

Unul dintre cele mai remarcabile obiective pentru următorii ani este adaptarea activității turistice la destinațiile de decarbonizare. În acest sens, ministrul industriei, comerțului și turismului, Reyes Maroto, a indicat că turismul european „trebuie să se asigure că acesta rămâne aliniat cu schimbările care au loc în societățile noastre.

În opinia sa, utilizarea energiei regenarabile și utilizarea rațională a resurselor sunt „axe în care turismului trebuie să funcționeze pentru a fi la nivelul pe care cetățenii europeni urmează să îl ceară”, a conchis el.

În aceeași direcție, ministrul italian al patrimoniului cultural și turismului, Dario Franceschini, a subliniat că, având în vedere importanța turismului pentru țara mediteraneană (13% din PIB), aceștia vor aloca „o parte considerabilă” din finanțarea europeană pentru a sprijini sectorul „respectând prioritățile europene de transformare digitală și tranziție ecologică”.

Inovație și date

O altă prioritate stabilită pe termen mediu ar trebui să fie furnizarea de capacități de inovare, instrumente financiare și cadre juridice ale IMM-urilor din turism și ale organizațiilor de gestionare și comercializare ale destinațiilor.

„Întărirea eforturilor noastre pentru transformarea digitală, adoptarea unor modele de producție și consum durabile și îmbunătățirea și recalificarea forței de muncă din turism, asigurând în același timp locuri de muncă, sprijinind IMM-urile din turism sunt obiective dificil de atins”, a declarat ministrul Turismului din Grecia, Harry Theoharis, dar și „calea corectă de urmat”, a conchis el.

De asemenea, ei consider că este foarte relevant să se lucreze la instrumente armonizate adecvate pentru a face schimb de date relevante pentru turism și a le utiliza pentru o redresare inteligentă și durabilă a industriei turismului.

„În timp ce Europa este importantă pentru turism, turismul este crucial pentru Europa”, a declarat secretarul de stat francez pentru turism, Jean-Baptiste Lemoyne.

„Fără legături umane, construcțiile politice slăbesc, ceea ce arată că turismul este unul dintre factorii care unesc Europa”, a adăugat el.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.