Shadow

Profil de călător: Turiștii români petrec, în medie, 6 nopți în Israel și cheltuie 763 dolari pe sejur

Potrivit Biroului Central de Statistică din Israel, 4.5 milioane de turiști au vizitat Israelul în 2019, o creștere de 11% comparativ cu 2018. Pe același trend ascendent se încadrează și numărul românilor care au călătorit în Israel, în anul 2019 acesta depășind pragul de 120.000 de persoane și o creștere cu 13% față de anul anterior.  Românii petrec în Israel aproximativ o săptămână și cheltuie în medie 763 dolari de persoană. Cea mai căutată perioadă din an pentru călătoriile în Israel este primăvara, lunile Februarie și Martie fiind în mod special căutate de turiștii români, dar și toamna, în special lunile Septembrie, Octombrie și Noiembrie. Pentru anul 2020 Ministerul Turismului din Israel își propune depășirea pragului de 130.000 de turiști români.

Pelerinajele și city break-urile, principalele motive de călătorie în Israel ale românilor

Pelerinajele rămân principalele motive pentru călătoria în Israel, aproape 60% din totalul călătoriilor în Israel având drept scop vizitarea locurilor sfinte. Circa 20% dintre turiștii români călătoresc pentru circuite și alți aproximativ 20% pentru turismul de business, vizitarea rudelor sau relaxare. 56% din totalul călătoriilor în Israel sunt organizate printr-o agenție de turism și 40% sunt organizate individual.

„Observăm o evoluție semnificativă a numărului turiștilor individuali precum și o întinerire a românilor care călătoresc în Israel. Aproape 50% din totalul turiștilor au vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani, în timp ce procentul celor cu vârsta cuprinsă între 20 si 40 de ani a depășit 30%” a declarat Ksenia Kobyakov, Director pentru Dezvoltarea de noi piețe în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Cele mai vizitate locuri din Israel sunt orașele Ierusalim, Tel Aviv și Marea Moartă.

Resultado de imagen para Românii sunt pe locul 5 în topul europenilor care vizitează Israelul

Focus pe Eilat și Deșertul Negev

“Pe lângă promovarea Tel Aviv și Ierusalim în cadrul campaniei “Două Orașe. O Unică Vacanță”, avem ca focus și deșertul Negev, unde vor apărea importante investiții hoteliere ale unor branduri de 5 stele precum Six Senses. Ne dorim ca în maxim 10 ani, deșertul Negev să devină al treilea mare produs turistic al Israelului” a completat Ksenia Kobyakov, Director pentru dezvoltarea de noi piețe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Investițiile în industria hotelieră cresc constant

În 2019 au fost înregistrate 25.8 milioane de înnoptări, aproape jumătate dintre acestea fiind realizate de turiști străini. Numărul de nopți petrecute în Israel a crescut constant din 2016 până acum în rândul turiștilor străini, iar gradul mediu de ocupare în industria hotelieră la momentul actual în Israel este de 70% și sunt înregistrate aproximativ 56.000 de camere de hotel. Numărul acestora este proiectat să crească în următorii ani. Noi jucători și-au anunțat intrarea pe piață, cum ar fi companiile imobiliare Israel Canada, Nitsba sau Azrieli, dar și lanțurile hoteliere deja existente au declarat că vor continua expansiunea în Israel.

Ministerul Turismului din Israel sprijină dezvoltatorii hotelieri

Ministerul Turismului din Israel oferă și un program de granturi pentru a încuraja dezvoltatorii să deschidă hoteluri, susținând inclusiv conversia clădirilor de birouri în hoteluri, această metodă fiind mult mai rapidă decât construcția de la zero a noi clădiri. “Pot spune că turismul este prioritate națională în Israel, astfel că au fost aduse îmbunătățiri inclusiv la nivel de legislație și se acordă o serie de facilități fiscale pentru dezvoltările turistice private” a declarat Ksenia Kobyakov, Director pentru dezvoltarea de noi piețe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Creșterea nu se limitează la hoteluri

Sectorul pensiunilor este și el înfloritor, turiștii care vizitează Israelul îndreptându-și din ce în ce mai mult atenția spre astfel de unități de cazare în ultima perioadă, iar numărul apartamentelor din Tel Aviv listate pe AirBnB a trecut deja de 10.000 de proprietăți. Un alt scop al celor din Ministerul Turismului din Israel este creșterea numărului de unități de cazare la prețuri mici spre medii, astfel că sunt încurajate și investițiile în hosteluri.

Despre Israel ca destinație de vacanță pentru turiștii români

Israelul este o destinație importantă de călătorie pentru turiștii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel și-a concentrat eforturile pe promovarea orașelor Tel Aviv și Ierusalim ca două destinații de city break într-o singură vacanță, oferind experiențe multiculturale, o viață de noapte intensă, delicii gastronomice și posibilități pentru turismul de aventură. Aproape 100 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv și Eilat de principalele aeroporturi din România – București, Timișoara, Cluj, Iași și Sibiu. Anul 2019 comparativ cu 2016 a înregistrat o creștere cu 157% a turiștilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive și pentru 2020, când peste 135.000 turiști români sunt așteptați la destinație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.