Shadow

Primul hotel finanțat de Fundația Pro Economica în România a fost inaugurat săptămâna aceasta la Sfântu Gheorghe

Comunicat de presă

B the Hotel, unul dintre proiectele hoteliere inițiate în 2018 și continuate chiar și în perioada pandemică a fost inaugurat la Sfântu Gheorghe. Deși bugetul alocat inițial era de 2.5 milioane de euro, investiția totală s-a dublat până la final, parte din finanțare fiind alocată de Fundația Pro Economica Alapítvány.

Drumul de la un vechi cămin muncitoresc la un hotel de 4 stele de 5 milioane de euro situat în centrul orașului Sfântu Gheorghe

Hotelul este dezvoltat pe structura existentă a unui vechi centru de nefamiliști din oraș, achiziționat de actualul proprietar, Boer Lehel, în anul 2017. Pentru că se afla într-un grad de degradare masiv și pentru a corespunde standardelor seismice actuale, până în anul 2019 clădirea a trecut printr-un proces de renovare și refacere a structurii și fundației. Ulterior, din 2019 a început efectiv dezvoltarea proiectului hotelier de 4 stele cu adresabilitate preponderant către segmentul business, fără a fi neglijat, însă, potențialul pieței de leisure.

B the Hotel este poziționat în imediata vecinătate a centrului orașului Sfântu Gheorghe, la doar câteva minute distanță de principalele instituții de interes, publice și culturale, de zonele comerciale și industriale, și la doar 2 km fața de “inima” sportivă a orașului, Sepsi OSK Stadium și Sepsi Arena.

Suntem singurul hotel de business din județ și suntem foarte mândri de rezultatul final. A fost un parcurs adesea dificil, dar putem spune că începând din 28 iulie am pus încă o cărămidă la dezvoltarea turismului de afaceri, dar și de leisure nu doar în orașul Sfântu Gheorghe, ci și în întreaga regiune’’ a declarat omul de afaceri Boer Lehel, proprietarul B the Hotel, precum și al lanțului de depozite de materiale de construcții, Depo.

Primul hotel finanțat de Fundația Pro Economica în România a fost inaugurat săptămâna aceasta la Sfântu Gheorghe

42 de camere pentru toate categoriile de turiști, sală de conferințe, spațiu pentru evenimente, bucătar-șef de top

Hotelul are 42 de camere de diferite capacități și cu diverse dotări. Sunt 10 tipuri diferite de camere, de la camere standard single până la camere executive “signature” și suite destinate familiilor, adresându-se astfel mai multor tipologii de turiști: business, leisure, grupuri, familii. B the Hotel dispune și de o parcare spațioasă cu supraveghere video 24/24, pusă gratuit la dispoziția oaspeților, iar posesorii de mașini electrice au la dispoziție două stații de încărcare.

Totodată, aici există o sală de conferințe spațioasă, cu o capacitate de 30-40 persoane, unde pot fi organizate diverse work-shop-uri, team-meetings, prezentări sau mini-evenimente. Sala e dotată cu ecran touch-screen high-tech cu diagonala de 225 cm și conexiune internet de mare viteză. Saloanele din incinta hotelului sunt, de asemenea, potrivite pentru mini-petreceri, oferindu-se mai multe spații separate, discrete, cu acces la terasă.

Pe langa cazare și facilitățile de top pentru turiștii business, familii cu copii, ori pentru grupuri corporate, oaspeții care trec pragul B the Hotel se pot bucura și de experiențe culinare deosebite, bucătarul șef având vastă experiență în restaurante din întreaga Europă. De asemenea, ingredientele folosite în prepararea mâncării sunt în principal recoltate din zona și certificate bio.

“Ne bucurăm nespus să inaugurăm și primul hotel realizat cu ajutorul finanțărilor fundației noastre și să participăm, astfel, la dezvoltarea zonei Transilvaniei. În acest caz chiar putem vorbi de un proiect de reconversie urbană, care nu numai că generează noi locuri de muncă în zonă, dar și accentuează potențialul investițional al regiunii. Vor urma și alte hoteluri și facilități turistice suplimentare în zonă, investiții totale de aproximativ 100 milioane de euro, care preconizăm că vor crea circa 500 de noi locuri de muncă’’, a declarat Monika Kozma, Director Executiv Fundația Pro Economica.

Primul hotel finanțat de Fundația Pro Economica în România a fost inaugurat săptămâna aceasta la Sfântu Gheorghe

11 noi hoteluri în Transilvania și 500 de locuri noi de muncă

În ultimii ani, Fundația Pro Economica Alapítvány a investit circa 44 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, în mai multe proiecte turistice din Transilvania, respectiv hoteluri de minim 4 stele și facilități turistice suplimentare. Regiunea este una foarte ofertantă, cu un potențial demonstrat în ultimii ani, astfel că investițiile vor genera o creștere economică substanțială, vor crea noi locuri de muncă, dar și noi oportunități pentru turiști. Printre proiectele finanțate se numără și un complex cu 20 de apartamente din Vârșag, din județul Harghita, precum și un hotel cu 115 de camere, construit în Târgu Mureș. Facilitățile acestor cazări includ și centre SPA, tratamente balneare, pistă de bob, pârtie de schi, acces cu avion privat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.