Shadow

Prețurile de cazare din Regatul Unit au crescut cu pandemia de COVID

Prețurile cazărilor turistice din Regatul Unit au crescut cu 41% odată cu criza coronavirusului. Cu un semafor COVID de călătorii cu câteva destinații pe verde, staycation-urile au fost încă un an în plină desfășurare, lucru care a provocat că unele în vacanțe în multe orașe britanice să coste mult mai mult decât călătoriile către destinații europene, care includ în plus prețul biletului de avion, conform site-ului de apărare a consumatorilor Which?

Portalul pentru consumatori oferă un exemplu foarte grafic al acestei nebunii cu prețurile la cazare britanică: costul unei vacanțe de șapte zile la mijlocul lunii august într-un hotel de lux din Italia a reprezentat aproximativ un sfert din cât costă o vacanță în Lake District (nord-vestul Angliei), conform TTG.

„Șapte nopți de cazare pe Lacul Garda (nordul Italiei) costa 631 de lire sterline (737 de euro), în timp ce un sejur de o săptămână pentru două persoane pe lacul Windermere se ridica la 2.381 de lire sterline (2,781 de euro)”, denunță publicația. 

Potrivit acesteia, datele din cadrul consultanței AirDNA indică faptul că, cazarea în regim self-catering din Regatul Unit în august a fost cu 41% mai scumpă decât în 2019, ceea ce înseamnă o sumă suplimentară de 300 de lire sterline pe săptămână.

O imagine promoțională a Regatului Unit. Fotografie: VisitBritain.

Rory Boland, editorul Which?, explică faptul că deși vacanțele în Regatul Unit „au fost întotdeauna scumpe”, situația a fost „mult mai gravă” în timpul pandemiei.

„Motivele acestor prețuri ridicate sunt complexe, dar nu este dificil să se ajungă la concluzia că unii furnizori de cazare fără scrupule cresc tarifele mult mai mult decât este necesar”, avertizează el. 

La rândul său, Paul Hackett, CEO Click & Go, subliniază că prețurile interne sunt „pur și simplu prea mari” și că, consumatorii ar primi o valoare mai bună pentru bani daca ar pleca în vacanță în străinătate.

Tocmai, potrivit unui raport recent al consultanței GlobalData, unii furnizori de vacanță și cazare din Regatul Unit au crescut semnificativ prețurile în 2021 din cauza cererii puternice de staycation, care ar putea îndepărta turismul intern până în 2022.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.