Shadow

Pololikashvili crede că Regatul Unit și SUA ar putea adera la UNWTO

Secretarul general al UNWTO, Zurab Pololishkavili, a asigurat într-un interviu acordat EFE că foștii generali Francesco Frangialli și Taleb Rifai, care l-au acuzat de „lipsa de transparență” la Adunarea Generală a organizației, au făcut acest lucru „într-un mod murdar și urât. Pololishkavili arata sprijinul pe care i l-au acordat 85 de țări în cadrul Adunării, deși nu se referă la cele 25 de voturi împotriva și cele 4 abțineri pe care le-au avut, în loc de ratificarea obișnuită prin aclamație. El asigură, în același interviu că marile puteri turistice absente de la UNWTO, precum Regatul Unit, Statele Unite, Australia și Canada s-ar putea înscrie în organizație sau ar putea reveni în această, iar pentru acest lucru va lucra cu o altă abordare”. 

Interviul nu intră în amănunte despre controversa care a înconjurat zilele dinaintea Adunării Generale cu privire la managementul georgianului în fruntea Agenției Națiunilor Unite pentru turism și, de fapt, intervievatorul îl numește pe Pololikashvili „responsabilul maxim al turismului mondial„.

Nu menționează nici criticile formulate de Ofițerul de Etică al organizației în raportul său către Adunare, despre practici netrasparente și îndoieli etice în managementul Resurselor Umane.

Noua abordare pentru ca aceste țări să se întoarcă

Dar se referă la absența în organizare a unor țări la fel de importante precum Statele Unite, Regatul Unit, Canada și Australia. În acest sens, EFE asigură că top managemenrul UNWTO remarcă faptul că aceste țări au părăsit organizația în timpul mandatelor celor doi anteriori secretari generali „pentru că nu erau mulțumiți de proiectele care aflau în acele etape”, cu referire la foștii secretari generali Taleb Rifai (2010-2018) și Francesco Frangialli (1996-2000).

Acum că „va avea o altă abordare, atfel încât să se întoarcă”, îi spune Pololishkavili intervievatorului, „pentru că în probleme precum educația, inovarea și digitalizarea, SUA și Regatul Unit sunt lideri si avem nevoie de ei să fie alături de noi.

Secretarul general explică faptul că lucrează cu guvernele și reamintește că, pe lângă pandemie, în cazul Statelor Unite a avut loc o schimbare de Administrație. 

Este un proces „lung și dificil”, care speră că va da roade pentru ca președintele SUA, Joe Biden, este un aparator al multilateralismului și au avut si „semne foarte pozitive”, potrivit EFE.

Sprijin pentru administrația sa, uitarea criticilor

Pololishkavili amintește în interviu că în timpul mandatului său nicio țară nu a părăsit UNWTO și s-au alăturat două, Palau din Micronezia (Oceania) și Antigua-Barbuda, din Caraibe, care deși sunt mici, trăiesc, fundamental din turism.

Având în vedere criticile de „lipsa de transparență” făcute de cei doi predecesori ai săi, Pololishkavili este ferm, spune intervievatorul: „au făcut-o într-un mod murdar și urât”. 

„Nu vreau să mă uit la trecut, mă uit la viitor. Ceea ce gândesc și spun ei nu este interesant, dar uit asta. Ceea ce imi dă putere este ca 85 de țări imi susțin munca, cea a organizației și a administrației mele”, a adăugat el, referindu-se la rezultatul votului Adunării Generale, unde a fost ratificat cu acele voturi pentru și 25 împotriva după ce Costa Rica a cerut votul secret și a evitat astfel ratificarea Secretarului General prin aclamație.

Mai multe articole despre criticile cu privire la managementul lui Pololishkavili:

Regândirea Organizației Mondiale a Turismului

Frangialli: „Nu știm dacă UNWTO îndeplinește obiective care nu sunt clare”

Taleb Rifai: „Nu cred că UNWTO își atinge obiectivele”

Secretarul general Pololishkavili, la ultima Adunare Generală UNWTO de la Madrid.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.