Shadow

Piloți lipsă: companiile aeriene vor avea deficit de până la 50.000 în 2025

Companiile aeriene se vor regăsi la sfârșitul anului 2025 cu un deficit în recrutarea piloților comerciali de între 34.000 și 50.000 de profesioniști, situație care ar pune în pericol funcționarea sistemului în următorii ani. Acest lucru reiese dintr-un raport publicat de firma de consultanță Oliver Wyman, care arată că 62% dintre liderii operațiunilor de zbor la nivel global subliniază lipsa de piloți comerciali calificați ca un risc cheie pentru funcționarea sectorului. 

 

Astfel, 83% din companiile aeriene regionale și 22% dintre companiile aeriene low-cost susțin că au dificultăți în angajarea piloților comerciali

 

Cu toate acestea, lipsa piloților nu afectează în mod egal toate regiunile, Europa, America Latină și Africa fiind teritoriile care mențin un echilibru între cerere și ofertă. 

 

Dimpotrivă, Statele Unite sunt una dintre regiunile cele mai afectate de această situație, din cauza îmbătrânirii și pensionarii unui important sector de piloți comerciali, ceea ce va determina ca țară nord-americană să se confrunte cu un deficit de 12.000 de piloți în 2023, aglutinând 13% din cererea totală nesatisfăcută la nivel mondial. 

Raportul estimează deficit de piloți comerciali îm 2025.

 

Asia-Pacific este, de asemenea, afectată de o lipsă de piloți și va avea nevoie de 23.000 de piloți până la sfârșitul deceniului, în timp ce China, o altă regiune foarte afectată, trebuie să angajeze mai mulți piloți din cauza creșterii rapide de călătorii cu avionul conduse de creșterea clasei de mijloc a țării asiatiace. 

 

În ciuda faptului că pandemia a provocat o scădere semnificativă a numărului de zboruri operate și, în consecință, a cererii de piloți comerciali, situația a început deja să se inverseze, 76% din numărul zborurilor anterioare pandemiei fiind deja recuperat

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.