Shadow

Pierderile TUI ajung la 1.474 milioane în primul semestru

Grupul german de turism TUI Group a înregistrat o pierdere netă atribuibilă de 1.474 milioane de euro în prima jumătate a anului fiscal (octombrie-martie 2020-2021), cu 71,2% mai mult decât în anul precedent, din cauza restricțiilor de călătorie „continue și masive” din cauza pandemiei de COVID-19. Potrivit grupului, care se așteaptă să aibă un „sezon de vară puternic 2021”, în această perioadă s-a aprofundat restructurarea companiei, axată în principal pe digitalizare. „Turismul se va recupera și TUI va fi mai digital, mai agil și mai eficient după pandemie”, a declarat CEO-ul grupului, Fritz Joussen

 

TUI a informat că pierderea operaționala (Ebit) a fost de 1.298,5 milioane de euro, cu 71,1% mai mare decât în anul precedent, în timp ce cifra de afaceri a scăzut la 716,3 milioane de euro în prima jumătate a anului său fiscal curent, comparativ cu 6.600 de milioane în aceeași perioadă a anului precedent. 

 

Cu toate acestea, acesta amintește că, spre deosebire de anul fiscal 2020, de data aceasta în primele șase luni ale anului fiscal 2021, restricțiile din cauza crizei sanitare s-au redus. 

 

Grupul, care va elimina 8.000 de locuri de muncă, menține o disciplină puternică a costurilor și are o pierdere lunară de numerar de 300 de milioane de euro, în special între ianuarie și martie și a redus costurile administrative la 387,7 milioane de euro (26,6%). 

 

De asemenea, grupul a finalizat finanțarea suplimentară de capital în aprilie 2021 și a emis 400 de milioane de euro în datorii convertibile pentru a rambursa 4,8 miliarde de euro din ajutorul de stat primit. 

 

Plasarea cu succes de obligațiuni a fost primul pas pentru abordarea structurii noastre de capital. Un sezon estival bun va ajuta la refinanțarea acestor măsuri”, a spus Joussen. 

 

„Sprijinul Guvernului al grupului ne ajută, dar este vorba de împrumuturi cu dobândă, nu de cadouri”, a spus Joussen, care a menționat că restructurarea TUI, „cu o disciplină strictă a costurilor și un program de eficiență, este în curs. Și am accelerat transformarea și digitalizarea”. 

 

TUI avea la începutul lunii mai numerar de 1,7 miliarde de euro. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.